Turkkilainen pituusjousirunko (2022-2024)

Otin tommoset mitat ylös yhdestä jousesta. Nyt siinä on jo selkeästi erilainen paksuuden oheneminen! Ei perkele jos vielä tulee jotain ongelmia…

image

5 tykkäystä

Tuollainen taulukko pitäisi tehdä jokaisesta jousesta. Ehkäpä yksi tärkeimmistä asioista tulevia jousia ajatellen, olettaen toki, että työn laatu muuten on kunnossa.

Siirsin vanhan viestin omaksi ketjuksi niin löytyy mitat sille kuka tarvitsee.

Semmonen update tähän asiaan että noilla mitoilla kasaneista tuli pikkasen liian lötköt. Sekä kahva oli liian pitkä. Pitkä kahva ehkä korosti ongelmaa.

Tuumailin että mitä laitan noihin uusiin jousiin. Varmaan kasanin keskikohdan laitan johonkin 15 milliin. Ja sinne vähemmän jännettä (2mm). Mutta sal ja kasan eye alueelle sama kuin tuossa taulukossa.
Sitten lyhyempi kahva, sekä pitää korostaa että jousen levein JA ohuin kohta on kasan eye. Lapa ei ole leveä kahvan vieressä. Tämä on todella tärkeä juttu kun tekee autenttista jousta.

Mutta nää on näitä hifistelyjä, pitääpä siis tehdä päivitetty taulukko…

2 tykkäystä

image

image

2 tykkäystä

Mikäs näille on aiottu tavoitejäykkyys?

Siellä 100# pinnassa. Ja näillä paksuuksilla pitäisi onnistua hyvinkin. Jousissa oli sen verran paksut sarvet että jätin varoja. Sen takia nämä on nyt painavempia massaltaan tässä vaiheessa.
Periaatteessa 108cm jousen ohuimman kohdan olisi voinut vetää 9mm asti.

Tosi vaikea arvioida paunoja kun profiili vaihtelee, jännemateriaali vaihtelee, mutta myöskin paunatavoitteet. Uskon että jalkajänteellä jousi säilyttää paremmin refleksiä ja paunoja kuin sillä katkeilevalla selkäjänteellä.

Mites noissa taulukoissa tulkitaan tuota ensimmäistä saraketta? Tarkoittaako +5, +10, jne. etäisyyttä senteissä jousen keskikohdasta? Vai ohituskohdasta? Kuinka kaukana nuolen ohituskohta on keskikohdasta?

Tuo oli vähän vaikea kirjata kun nuolen ohituskohta on keskustasta 4cm. +5cm on siis yhteensä 9cm jousen keskikohdasta.