Turkkilainen 46"

Melkein menee spämmin puolelle, jeren juttuja joka ketjussa, mutta tämä toimii hyvin arkistona. Tämmönen käkkyrä. Kuvassa vasta 21" veto. Tuntuu joltain 60-80 paunaiselta.
Seuraavaksi täysi veto tai itkuhymiö.

6 tykkäystä

Viikon jänteelläolon jälkeen.

Näyttää vähän kärsineeltä… Miksi viikko rääkkiä?

Että oppis olemaan. :smiley: Pääsääntösesti, mitä löllyrämpi jousi (pitkä, kevyt paunainen, paljon sarvea/jännettä), sitä epästabiilimpi. Jousen totuttaminen jänteelläoloon, auttaa kummasti. Tätä olisi nyt voinut vetää melkein täyteen vetoon, toisin kuin viikko sitten. Silloin ei olisi uskaltanut hetkeksikään jättää yksin, muuten lentää jänne. Kyllä refleksi tuosta palautuu, ei tuo vahinkoa tee.

Tuota en usko. Vaikka vastakaarevuus palautuisi, niin rääkätyn jousen suorituskyky ei silti ole entisen kaltainen. Sama pätee puujousiin. Jos jouseen käytön myötä muodostunut myötäisyys palautuu välittömästi takaisin vastakaarevaan muotoon, niin se on aina parempi kuin viikon sisällä, hitaasti palautuva vastakaarevuus. Kuinka suuria erot sitten lopulta ovat, onkin jo toinen asia. Ja tietenkin, jos jousi ei olisi muuten toiminut kunnolla, niin sitten asialla ei ole edes merkitystä.

Noh joo… Totta. Pituusjouselle en näin tekisi.

422m jousen vedin jänteelle lämmöllä! Siihen tuli myötäkäyrää jo ekalla virityksellä. :smiley: Potentiaalia siis on ulosmitata, tarvitaan vaan taitava tekijä ja ampuja… Edes vähän!

45# @24"

2 tykkäystä

50# @26"

2 tykkäystä

Ja 53# @28". Uskomatonta että kesti… Mutta kai siitä tuli tauluvehje sitten!


11 tykkäystä

Los Punos.

Rock n roll. Taulukisoissa ei turkkilaisia olekaan juuri nähty.

Eikä musta taida olla vielä peukkuvedolla ampujaksi. Sittenhän sitä olisi tehtävä peukkuammuntaan käypäset nuoletkin…