Tuomijousi 55#20'

  • Pituus 127,5cm
  • Leveys 57-59mm
  • Pellavajänne
  • Kiinanpuuöljy+maaväri käsittely
  • Paino 330g

Alunperin tästä oli tulossa pidempi rekurvijousi mutta epäonnistuneen yrityksen jälkeen sahasin jousen 130cm pituuteen. Jousi lyheni vielä tästäkin toisen tappinokin hajottua. Nyt jousen nokit on vahvistettu jänteillä, niin nyt ei enää hajoa.

7 tykkäystä

Täydellinen preeriajousi! :grin:

1 tykkäys

Lainaan taas sulta nuolia jos en ehdi tehdä omia😄

Äkkiä tekemään omia!!! :rofl:

Upea tuomijousi kyllä on, muttei todellakaan mikään preeriajousi. Erittäin leveät lavat ja voimakkaasti kavennettu kahva vie sen luoteisrannikolle niin että vilahtaa (jos Pohjois-Amerikkaan pitää sijoittaa).

Melkein kaikkialla käytettiin melkein kaikenlaisia jousia, mutta kuten Hankaniemi on todennut järkiperäisesti, preeriakisajoustenkin täytyy olla tyypillisiä jousia eikä ääripään jousia. Noin peukalonlevyinen, läpitaipuva, max. 50-tuumainen jousi oli tyypillinen preerialla. Tämän ulkopuolella mennään vesityksen puolelle niin että vilahtaa.

Silti täysin sallittu peli meidän kisoisiin…

Pyrimme pitämään säännöt mahdollisimman liberaaleina. Eli tärkeintä on täyttää minimivaatimukset ja siitä voi jokainen sitten hieroa tyypillisempään suuntaan niin pitkälle kuin kiinnostusta riittää. Jo se, että ammutaan vain vesanuolilla on tietääkseni täysin ainutlaatuista jousikisoista kyseen ollen.

Periaatteemme, että vain minimivaatimukset on määritelty on mielestäni nerokas, vaikka siinä omakehu tuoksahtaa. Näin olemme 1990-luvun puolelta saakka välttyneet loputtomalta väännöltä sen suhteen, onko jokin yksityiskohta “aito” vai ei. Toisenlaisissa porukoissa käydään loputonta kinaa yksityiskohdista ja niiden “todisteista”. Tässähän ei ole tarkoituksena historian elävöittäminen, vaan ammunta välineillä, jotka suunnilleen vastaavat tiettyjä historiallisia välineitä teknisiltä ominaisuuksiltaan.

3 tykkäystä

Rivi bakeriaanisia lättäjousia ampumassa vesanuolia mokkasiiniin ei tunnu eikä näytä tasankoammunnalta eikä edusta sitä, siinäpä se.

Hyvä, saadaan Tuukka mukaan kisaan autenttisilla välineillä! Vai perinteiseen suomalaiseen tyyliin pädetään, vaikka ei ole mitään tekemistä asian kanssa?

3 tykkäystä

No voi nyt peeveli sentään… Miksi me edes järjestämme mitään kisoja jotka eivät ole puhtaasti suomalaisia +4 promillen humalassa kuusen oksa kepeillä pelloin laidalla ulakointia…

Ne joilla on täydelliset välineet ampukoon niillä ja heillä joilla on jotain sinnepäin sääntöjen hyväksyttävää ampukoon niillä.
Ei itse kisoihin tarvitse sitten kenenkään tulla muiden välineitä haukkumaan tai nenääpitkin mollaamaan.

4 tykkäystä