Tulokset Preeria 18.5.2024

Preeriajousikisa ja American Round käytiin la 18.5. Turussa lImpivaaran radalla hyvissä olosuhteissa. Ja tuloksetkin olivat sen mukaisia.

Preerian tulokset

 1. Heikki Mäkinen 6 p. (uusi kilpailuennätys)
 2. Pasi Pohjolainen 4
 3. Esa Lehtorinne 3
 4. Kristian Reitti 2
  Simo Hankaniemi 2
  Jere Nyström 2
 5. Heikki Oja 1
  Tuomo Reiniaho 1
  Victor Väänänen 1
  Tiina Hyvärinen 1
 6. Mikke Reinikainen
  Jani Varjola
  Markku Savolainen
  Mika Toivanen
4 tykkäystä

Mulla oli 2 osumaa!!!

Heikki oli ihan omassa luokassaan. Vaikka ei tuo 4 osumaa Pasiltakaan vähän ole…
Nyt kopioimaan Heikin menestyksekästä reseptiä. Ainakin pitkä veto oli - käsi tuli melkein kasvoille ankkuriin.

2 tykkäystä

Kiitos kilpakumppaneille armottomasta vastuksesta ja täydestä sydämestä tulleesta kannustuksesta! Siinä todettiinkin porukalla, että liekö missään muussa kilpailulajissa yhteinen riemu jokaisesta osumasta sellaista kuin tässä. :slight_smile:

Rupesin vähän pohtimaan, että pitäisikö kokeilla vaikka seuraava Petikon waisto ampua täräyttää tällaisella lyhärijousella. Muutaman laukauksen jälkeen sellaisella ampuminen tuntuu yllättävänkin luontevalta. Niinkuin Jere oli havannoinut, niin saan siinä vedon aika mukavasti kasvoja vasten - en ole koskaan ajatellut, että mihin kohti se asettuu - ja nuolen lentoradan linjaaminen on helppoa. Tähän vaikuttaa ehkä sekin, että vedän oikealla kädellä kun silmistä vasen on hallitseva, mikä kiusaa pitkällä jousella/vedolla ampuessa ja oikeaan suupieleen ankkuroidessa.

Kuusi osumaa neljästäkymmenestä ei ole paljon, mutta kyllähän niin minulla kuin monella muullakin yllättävän monta kertaa nuoli meni pelottavan läheltä kohdetta! Käyttämäni nuolet ovat viimeiset jämäkappaleet aikoinaan tehdystä inkkarinuolisestistä ja laadultaan melko epämääräisiä. Tasaisemmalla setillä osumia olisi melko varmasti ollut enempikin :wink:

Varmaan tähän lajiin pitää ensi vuotta ajatellen pikkuisen enmmänkin panostaa. Eikös se niin mene, että iän karttuessa toiset tiivistävät tekemisen intensiteettiä ja toiset alkavat pikku hiljaa vetäytyä?

6 tykkäystä

Kuulostaa hyvältä! Onhan noita hyviä ampujia lyhyellä vedolla. Mennakin kisoja voittanut ja taitaa olla 23" veto yleensä?
Vaihtelevat maalit ja vaihtelevat asennot antaa niin paljon anteeksi lyhyellä jousella ja peräti etua paikotellen.

Pitää vielä vähän jatkaa itsensä kehumista :slight_smile:
Kahlasin vanhan foorumin keskusteluista esille vuoden 2010 Kuralan kevätkisan tulokset. Silloin(kin) voitin preeriajousikisan tasapistein Laakson Arin kanssa: kummallakin yksi osuma ja kaikilla muilla pelkkiä pummeja. Auer voitti tuolloin AR:n 331 pisteen tuloksella Tuomon ollessa kakkonen 292 pisteellä. Vilppola liipaisi ensimmäisenä suomessa 300m pituustuloksen. On tuosta kisaajien yleistaso mennyt jonkin verran ylöspäin.

5 tykkäystä

Onnet uudesta ME:stä Heikki.

Tämän se vaatii että otan jousen seinältä ja palaan viivalle lyömään taululle uudet numerot.
Kyllä, sinne pitää lyödä numerot, ei yhtä numeroa.

Tänä vuonna AR ja PW meni työn merkeissä ja en ole sillä tapaa ampunutkaan että näihin mittelöihin olisi asiaa. Kun hieman sakkaa askel, poljin, en löydä rasteja, sauva ei iskeudy ladun syrjään enää samalla tenholla tai airo ei liikuta venettä enää alle 6min km tuntien soudussa, niin lupaan palata lajeihin joissa ei hengästy, hikoile, laisin.

1 tykkäys