Tilleriapua kaivataan pituusjousiin

Kaipaisin kiireesti apua tilleriin, että saisin nämä lähes haudassa olevat keppini kuralan pellolle viikonlopuksi! Tarkoitus ei olisi räjäyttää jousia ennen kisoja, mutta kuten kuvista huomaa, pieniä punospaikkoja olen joutunut laittamaan, osan ihan kaiken varalta.

Molemmat jouset on syreeniä ja lähes samanlaisia mitoiltaan, 123cm pitkiä, 43-48mm leveimmillään. Ensimmäinen jousi on normi d-jousi ja toinen lievä B-jousi.
Molemmat jouset on jo käyneet jopa 21" vedossa. D-jousi on 60# @20" ja B-jousi 75# @20" vedolla.

Tässä ensimmäisessä jousessa tuli aika fataali säle pystyyn, jonka paikkasin. Paahdoin sen jälkeen vatsan ja nyt katson tilleriä miettien, mitä tehdä. Vasemmassa lavassa on enemmän reflexiä, joten sen pitäisi ollakin tuossa vetokuvassa jäykemmän näköinen. Kehtaisiko vain vetää sinne 21" tai pidemmälle?

Tässä taas on tilleri hieman selkeämpi, oikeastaan vain lapojen kärjet pitäisi saada enemmän taipumaan. Saisiko sillä tillerin korjauksella vedettyä tuonne 22" asti?
(Huom, jänteellä olevassa kuvassa jousi on toisin päin.)

Oikeastaan molempien jousien kohdalla mikä mietityttää eniten, uskaltaako vetoa pidentää 22-23" asti? Kun ei nämä settiäkään ota niin millään. Tuntuu niin tyhmältä ampua vain 20" vedolla.


Pystyisikö foorumin yksipuisten jousten gurut @M.Reinikainen @TuomoReiniaho @TuukkaKumpulainen (satunnaisessa järjestyksessä :wink: ) heittämään kommenttia torstain aikana?

Jos nyt jotain saa sanoa, niin mielestäni tuo näyttää hyvältä. Tilleripuussa vetoa sinne 19–20 tuumaan asti ja pituusammunnassa niin pitkälle kuin mies pystyy fyysisesti.

Kahvasta en ottaisi yhtään. Jos vasenta lapaa kaapisin, niin keskilinjasta 3:nen ja 5:nen ruudun välistä voisi ehkä vähän ottaa, toisaalta 4:nen ruutuviivan kohdalta ei taas yhtään. Varovasti, ettei mene liian kärkitoimiseksi. Oikea lapa sama juttu, paitsi 4:nen viivan kohdalta ehkä vähän reilummin voisi ottaa.

Jos vaan onnistuu, niin ota kuva 20 tuuman vedossa oikealla otteella ja nokinpaikalla. Tuollainen symmetrinen tilleri tilleripuussa voi olla jotain aivan muuta todellisessa otteessa.

Kuulostaa hyvältä! Eli olinkin oikeilla jäljillä. Katsotaan mihin jaksaa vetää… Mukava olla jousia jotka asettaa haasteen. Tuosta B-jousesta se 85 paunaa irtoaa, viimestään kun todennäköisesti paahdan vatsan vielä uudelleen tilleröinnin jälkeen.

Minusta ekan jousen vasemmassa lavassa neljännessä ruudussa on liikaa taipuva kohta. Sen oikealta puolelta pientä rapsuttelua.

Kakkosessa kolmas ja neljäs ruutu oikealla saisi taipua inan verran enempi.Ja neljännen viivan kohdalla vasemmalla on liikaa taipuva kohta - tai sitten sen kierteisyys huijaa…

Ja en tosiaan vetäisi yli 20 tuuman ennen kuin pellolla, jos muuten saa tillerin kuntoon!

Kiitti vielä Heikille, hyvä poiminta tuosta B-jousesta. Nimittäin näyttäähän se tuo vasen lapa taipuvan keskivaiheilta. Käydääs tilleröimässä ja viimeistelemässä välineet lauantaille!

Hienot, hieman riskivinkurat palikat sulla Jere. Onnea kisoihin.

1 tykkäys