THE WHIRLING SWORD SHOOTING TECHNIQUE by Mihai Cozmei

Mitäs ootte mieltä pika-ammunnasta?
@Lehtis lähti kerjäämään facessa verta nenästä kun kritisoi Mihailin ammuntatekniikkaa ja oikeassahan se Esa oli. :smiley: Kritiikin vastaanotto oli vähintäänkin äkänen, tosin eikös reaktio juuri kerro että kommentti osui kohteeseen…?
Todella hassu vetää kyynerpää noin alhaalla. Eikö tuolla tule jotain pahoja lihasrasituksiakin käsiin/olkapäähän??

Erikoiselta kyllä näyttää mutta niinhän kaikki erikoistekniikat näyttävät. Sinänsä, jos tavoitteena on vain ampua nopeasti, niin selvästi toimii mutta meneekö veto loppuun ja riittääkö tarkkuus? Kuinka jäykkä jousi? Ja mitäs siinä sitten kritisoitiin, mikä herätti vastareaktion?

No olihan siinä mainittu “ritsa vai jousi”, “osuuko mihinkään hosumisella” jne. :smiley: Tää ratsujousijengi sanoo että 7 vuotta on otettu kuittailua vastaan.
Tavallaan ymmärrän molempia puolia. Ratsujousiammunta tuntuu vähän kummalliselta, ollessaan todella typistetty lyhyen etäisyyden nopeusammuntaan. Eikä siten kai edes voi edustaa historian elävöitystä. Mihain jousikin on joku 37 paunen ja sitäkin kautta ihan eri jousi mitä aikanaan olisi ratsailta oikeasti käytetty.
Sinällään että kukaan ratsailta ampuisi laserin tarkasti on oma juttunsa. Mutta nään selvän ongelman tuossa hosumisessa, koska jos tuota jatkaa yhtään pitkää, tulee osumisen kanssa ongelmaa maastakin ampumisessa taulukauhun tai vastaavan kanssa.

Toinen porukka on näitä action fiilistelijöitä (ei pahalla), toinen on tarkkuusnysvääjiä (ei pahalla). :sweat_smile:

1 tykkäys

Mihai on silti toistamiseen ratsastusjousi ammunnan nykyinen maailman mestari kilpiluissa ja pari virallista ennätystäkin. Jouset ovat siinä 40-50lb paikkeilla. Ja kyseessä on silti vain nykymuotoihin hiottu urheilulaji. Olen kasvotusten Mihain kanssa asiasta puuhunut muutaman kerran ja se siitä.

Saa yrittää itse noin 60-70km laukkaavan hevosen selästä osua kolmeen maaliin alle 120metrin radalla.

Ja kun ukon selkävaivatkin on mitä on niin sillä ammutaan mitä pystyy venuttamaan. Yli 60lb jouset on jo aikamonelle liikaa. Sellaista se elämä vaan on.

3 tykkäystä

Kuten Mikke totesi, niin onhan Mihailla näyttöjä osaamisesta, lajissa, jossa pitää olla sekä nopea että tarkka.Lisäksi hyvä huomio oli, että “Ja kyseessä on silti vain nykymuotoihin hiottu urheilulaji.”, aivan samoin kuin vaikkapa meidän sisäammunta - kevyellä jousella lyhyttä matkaa, eli tauluammunnan historian näkökulmasta ihan pilipalipuuhaa.

Sinänsä kyllä kiinnostavaa, ja olisi toki kiva osata erilaisia ammuntatekniikoita, niin monipuolinen laji tämä jousiammunta kuitenkin on. Toisaalta, pelkkä ammuntanopeus ilman tarkkuuttaa tuntuu vähän turhalta, koska ensisijaisesti olennaista on nimenomaan tarkkuus. Itse näkisin kyseisen videon lähinnä yhden nopeusammuntatekniikan esittelynä, ei tietenkään jatkuvaan käyttöön, vaan silloin kun ehkä tarvitaan ja tarkkuus riittää.

1 tykkäys