Tencik & köysi

Ensimmäiset kokeilut. Sarviliuskan korvikkeena oli 8mm vaahteralevy, hyvin painui vasten runkoa.
Huomatkaa painaumat kulmissa, saa julmetun voiman.

5 tykkäystä

Tuohan on pätevän näkönen laitos ! Tuostahan olis käyttöä muussakin touhussa

Kyllä, ilman muuta vaikka missä liimaushommassa. Ainoa juttu mistä pitää huolehtia on että liima ei kerkea geeliytyä/kovettua ennenkö kappaleet saa puristettua. Vaatii vähän harjoittelua että tuon saa siististi ja nopeasti paikalleen.
Nahkaliimalla liimatessa pitäisi varmaan jotenkin ensin vetää puristimilla alkuun kiinni, sitten kahvasta edeten, ottaa puristin kerrallaan pois ja kierittää köysi paikalleen.
Kalaliimalla liimatessa ymmärtääkseni olisi paljon enemmän aikaa. Pitää testata kalaliiman geeliytymistä tässä lähipäivinä.

1 tykkäys

Jos vaan löysää aikaa on, niin kokeilepa huviksesi liimata tavallisella nahkaliimalla tasainen ja urittamaton puusäle johonkin jämärunkoon. Sen jälkeen kyljet tasaisiksi, niin näkee hyvin, millainen liimasauma on.

Itseasiassa nyt tule lisää dictumin teriä mulle, niin voisin tehdä lyhyillä sarvilla ja oikeilla urilla.

Tyypillisesti tuossa on ollut kaveri auttamassa köyttä pujottaen. Kuten tässä korealaisten videolla. https://youtu.be/cicYRzWss74?t=605
Periaatteessa kun sarvi on sopiva muodoltaan ja ohkainen, saa noilla ohkasilla naruilla pyörittämällä liimapinnan jo kiinni, sitten viimeisen puristuksen köydellä. Nimittäin se liiman geeliytyminen on ainoa mikä pelottaa… Toivottavasti kalaliima yllättää.