Tataari nuoliviini

Tämmöstä tuli tossa aloteltua ja vähän paskaksi meni kuviot kun joutu osan vapaalla kädellä vetämään… No ekaa kertaa näitä pakotuksia tekemässä.


3 tykkäystä

Rupee erottumaan, mutta nuo ihme serpenttiinit tuossa ringissä oli todella vikatikki… Ei keksi että miten löis.

3 tykkäystä

Väri valittu!

5 tykkäystä

Tää tuli valmiiksi tossa äskettäin. Lopussa olikin pari stressaavaa hetkeä nahan värjäyksen kanssa, mutta selvisin jotenkuten tyytyväisenä maaliin.
Tällä viinellä on nyt aika paljon vähemmän painoa ja kiinnityskohdatkin on paremmat. Ihan hauska vertailla ja ymmärtää näistä enemmän.
Pohjassa perus puupohja.
Vetää aika ronskin määrän nuolia, joku 40kpl? Sisällä on huopa erottamassa ja pitämässä nuolet paikallaan.

Tosiaan, kun olin jo kaiken värjännyt ja ommellut, tajusin että viinen suulta näkyy lihapuolen nahka mikä on värjäämättä. No näppäränä sienellä töpöttelin sinne narviväriä ja nahka imi värin nopeasti. Niin nopeasti että vetäisi nahan läpi värin ja etupuolelta ihan pirun tummaksi. Lähes mustahan se oli. Pientä panikointia, pesua, asetonia ja hankausta. Remmistö meni uusiksi siinä samassa ja suuta joutui paikkavärjäämään kun asetoni irrottikin lopulta väriä ihan hyvin.
Lopputuloksesta ei etupuolelta huomaakaan mikä katastrofi vältettiin! :smiley: Huh… Vyö taitaa olla vielä rasvaamatta niin väri tasoittuu. Sit kovaa ajoa vaan ja onhan tuo ollutkin käytössä.

8 tykkäystä

Tosi pähee. Hieno just ku väri ei ole tasainen.

Miten kuvioit, märkään nahkaan painamalla/lyömällä?
Minkälaisilla työkaluilla?

Mistä nuo napit oot hommannu? Ison ja pienet?

Kiitos!
Unohtui mainita että tää oli nyt 2mm naudan kylkinahkaa, kun edellinen viine oli 4mm niskanahkaa.
Viinet oli ymmärtääkseni perinteisesti tehty tästä vähän ohuemmasta nahasta.
Laitisen Eero lainas mulle nahkapakotustyökalujaan ja opuskirjojaan. Ensin kosteaan nahkaan piirretään kuvio, sitten nahkaveitsellä (swivel knife) viilletään kuviot. Ja lopuksi lyödään reunat, vahvistukset jne. kosteaan nahkaan nekin.
Ajattelin ostaa oman nahkatyösetin, tää oli nimittäin ihan hauskaa hommaa. Omia kuviotyökaluja voi tehdä sitten itsekin.

Napit tilasin aliexpressistä viime vuonna ja niitä on aika paljon ylimääräisenä jos joku haluaa. Ajattelin että pitäisi saada autenttisia valoksia niistä joistain nuoliviineissä/jousikoteloissa käytetyistä helyistä. Jotain pronssisia. Näitä muutamat kaverit taitaa myydä maailmalla.

hmmm… millaisia pronssisia? Voisin valaa.

En tiedä paljookaan mitä kaikkea siäl idässä on näihin laitettu, mutta noin tekniikallisesti voin kyllä sanoa, että lähes kaikki pikku koristelu on kyllä miltein aina ollut levystä laikattu,viilattu tai pakotettu. Joitain juotoksiakin varmasti, mutta valuihin en kyllä osaa sanoia mitään kuinka yleistä on ollut tai miten ajoituksellisesti käytettyä.

Kannatus lenkit ja noi isomat ympyrät noissa kylmissä on kyllä sen verran isoja muutamissa, että alipainevalu on varmasti paras moderni tekniikka.
Siitä vaan vahamuotteja tekemään :smiley:

Tässä on yksi hyvä esimerkki muuten Jere sulle noista “kirjailu” tekniiikoista kun kuvio nuolotaan pintaan. Ommel on kyl selvästi koneella tehty…

Periaatteessa just tollasia, mutta vähän vielä parempia/yksityiskohtaisempia valoksia on jotkut venäläiset ja Zack Djurica(?) tehnyt.
Tässä orkkis: