Väittelynjatko toisesta viestiketjusta.
"Mutta eihän sun jouset ole nähnytkään jännettä ja sarvea - ne on silloin todella kaukana komposiitista. Ne ovat tällöin puujousia .
Ymmärrätkö nyt varmasti minkälainen on sarvijännekomposiitti? Jousi jota saa tosissaan pusertaa vireeseen refleksinsä takia. Paljon jännekorkeuteen ladattua energiaa profiilinsa ja materiaaliensa takia. Sulla en ole nähnyt yhtään vastakäyrää, eli refleksistä jousta.
Hemlokin kanssa veikkaan että suurin vaara on saada tikku sormenpäähän…"
Kaksi asiaa: varsijousen komposiitti ja käsijousen komposiitti. Eroja on yleisesti ottaen paljon. Siinä missä käsijousen komposiittia harvoin jos koskaan ylitetään yli 200 paunan, varsijousen komposiiteissa voi olla jopa yli 1200 paunaa. Tällöin kyseeseen tulee turvallisuus-aspekti, eli että koko kaari on tehty oikein, niin, että se ei hajoa. Todikaan ei myy komposiitteja tämän takia, vaan turvautuu teräskaariin, jotka feikkaa komposiiteiksi. Itse haluan tehdä asian vielä paremmin: teen puukaaria, jotka selystän nahalla minimoidakseni kaaren hajoamisen. Puukaaret ovat lisäksi autenttisemman oloisia, koska ovat kevyempiä. Paunat saadaan myötäkaarevuudesta. Lisäksi hyödynnän puukomposiitissa myös kompressio-tensiota: esimerkiksi tämä koivu-paju laminaatti.
Väite “Mutta eihän sun jouset ole nähnytkään jännettä ja sarvea - ne on silloin todella kaukana komposiitista” ei siis pidä suoraan paikkansa, sillä nimenomaan autenttinen (genuine) varsijousen komposiitti on hyvin monimutkainen ja riskialtis kapine jo ihan näytösammuntojenkin kannalta. Mieluummin turvaudun puukaariin, joista on mahdollista rakentaa kestävä ja autenttisen oloinen varsijousen komposiitti. Jälleen yksi hyvä syy tehdä puukaaria.