Sulitus ilman tikkua

Tämä helppo tekniikka vaikuttaa olevan niin tuntematon, että laitetaan ihan video.
Tämä on pelkkä demo, joten en käyttänyt liimaa sulkien kiinnitykseen. Samasta syystä keskityin videolla enemmän nopeuteen kuin tarkkuuteen.
Idea on yksinkertaisesti siinä että pidetään lankarullaa polvien välissä ja pyöritetään nuolta. Tämä vapauttaa toisen käden tekemään mitä lystää, esim. ohjaamaan rauhassa lankaa ja kurottelemaan työkaluja. Lanka pysyy sopivalla kireydellä aivan automaattisesti, eikä näpit kipeydy.
Tähän voi halutessaan lisätä lisätä tikun tai piikin sulkien aukomiseen, mutta mielestäni se on aika tarpeeton. On myös helppo palata takaisinpäin, jos lanka ei mene heti ensimmäisellä yrityksellä kohdilleen.

https://vimeo.com/661758479

1 tykkäys

Toimiiko linkki, näkyykö video?
Vimeolle ei ainakaan ole kirjautunut ainoatakaan katselua.

Pitää kirjautua katsellakseen, ja vasta arvioitu video näkyy kirjaantumattomille.

Katsoin eilen mutta loppui melkeen heti kun aloitit varsinaisen punonnan?

Edit: piti tosiaan kirjautua, mikä meni suoraan google tunnuksilla. En aiemmin ole vimeota käyttänyt.

Kuten myös.

Näppärän näköinen menetelmä mutta silti tuossa on minusta ongelmana se, että lankaa sijainti pitää arvioida pujotuskohdan (eli haituvien päiden) mukaan, mikä on hieman hankalaa, koska haituvat ovat vinossa. Toisaalta, jos nuolta saa pidettyä vakaasti oikeassa kulmassa, niin sopiva kierre syntyy lähes automaattisesti. Mutta mielestäni helpompi on menetelmä esimerkiksi tikun avulla, jossa oikea kohta avataan ruodin kohdalta, silloin langan sijainti on helpompi hahmottaa. Tämä siis oman todella vähäisen kokemuksen perusteella. Ja toisaalta, tässäkin merkitsee varmasti paljon ihan kokemus, näppituntuma. Mitä enemmän tekee, sitä paremmin ja helpommin homma sujuu.

Perhana, onpa ärsyttävää. Aikaisemmin Vimeoon ladatut videot toimivat ihan hyvin ilman mitään tyhmiä kirjautumisia. Oli ainoa syy miksi tein tilin sinne, täytynee taas etsiä joku toinen paikka. :frowning_face:

En halunnut tehdä videosta liian pitkää ja tylsää, niin lopetin siihen kun arvelin asian tulleen selväksi.
Kun pyörittää nuolta sellaisessa kulmassa että sulan ruodit ovat langan kanssa samassa kulmassa, niin lanka sujahtaa sisään aivan automaattisesti. Vaatii tietysti jonkun verran harjoittelua saada punoksen välit tasaisiksi.
Sulan voi tässä aivan hyvin avata myös tikulla, tällöin langan sujauttaminen sisään käy vain nuolta pitelevän käden pienellä ranneliikkeellä.
Kannattaa kokeilla, lankarullan pitäminen polvien välissä on paljon helpompaa kuin kädessä!

1 tykkäys