Skurven jousileiri norjassa 24.-31.7.2021

Kesälomien suunnittelijoille tiedoksi! Siis viikko Helgoyan saarella idyllisissä maisemissa, jousenveistoa, takomista, ampumista, leirielämää ja muuta renttuilua.
Tältäkin foorumilta pitäisi löytyä vanhoista leireistä kuvia. Viimevuosi jäi väliin, mutta jos tänä vuonna lykästäisi? 10v. juhlavuosi vieläpä.

MikaT oli tulossa, minäkin ajattelin Kaisun kanssa lähteä jos vain pystyy. Mukaan vaan jos mahdollista.

Facesta löytyy tapahtuma.

Voi saatana. Tulee vaan paha mieli :stuck_out_tongue_winking_eye:

Onhan tässä vielä kolme kuukautta aikaa kerätä pisteitä! Tosin, jos ihan yleisesti lapsiperheen arkea tarkastellaan, niin kiire voi tulla.

Oma kesä on kyllä jo täynnä puhaa. Mutta ken tuonne lähtee, niin ottakaa paljon hyviä kuvia! Vaikka eihän se tunnelmaa tavoita, mutta parempi kuin ei mitään.

Nyt putosi rajoitteet Norjan osalta. Eli lähtö varmistuu! Kaisu saa rokotteen ensi viikolla, Mikalla jo on.
Mutta ilmankin rokotetta saa Norjaan matkustaa jos tulee “rauhallisilta” alueilta.

Meidän alue on tällähetkellä “leviämis alueena”… rokotetta odotellessa…

Homma on ratkastu ku muutatte muualle. :smiley: Sitten asuintodistusta vilauttaa Norjan rajalla. Ez.

Yks, kaks ja ulos!!! Onnistuu varmasti. Ei tässä oo ku 4 vuotta noita koteja katottu :laughing:
Kolme helkarin hienoa ja sopivaa on mennyt täysin sivusuun kun jollain on ollut enemmän rahaa kuin meillä.

Onko @Mikkolaht vielä haluja lähteä messiin? Löytyykö lomaa? Sitten pitääkin kattoa erikseen miten sieltä etelästä pääsee jos on rajoituksia…

Jos asuin alueesi on punaisella niin joko molemmat rokote piikut kehossa tai negatiivinen testi tulos 24h aikaisemmin ja sama rumpa takaisin tullessa. Näin minulle asia on lyöty kuoraan.

Mä en pääse, sen verran tohina päällä että ei kerkee. Olis kyllä mukava reissu varmaa👍

Olikos leirillä porukkaa? Miten meni, onko kuvia?

Norskit siellä vaan oli. Yksi kunnon sadepäivä ilmeisesti (niinkuin aina)
Porukat tuli paikalle yksi toisensa jälkeen ja hauskaa on ilmeisesti myös ollut.
Mä voi muutaman kuvan julkaista tännekkin.

Pari kuvaa Simen Svenkerud julkaisusta.Ja loput Bjørnar Hasle kamerasta.2 tykkäystä

No eihän sinne päästy lähtemään. Monta tuntia meni koronarajoituksia selvitellessä ja lopulta soitin suoraan rajaviranomaiselle joka sanoi että ei saa mennä helsinki-vantaan (oranssi alue) kautta ollenkaan ellei ole kahta rokotusta. Lauttayhteyspaikat myös oranssina ja ruotsi samoin. Vähän jäi harmittamaan että mikä oli tosiasiallinen linja, finnair ja konsulaatti sanoi toista, rajalla tiukka ei.

Lähdettiin sitten autoreissulle pohjoisnorjaan, joku 3,4tkm taittu ja muutamat pikkuvuoret huiputettiin lofooteilla ja Senjassa. Kiva reissu tämäkin, mutta jousihommat jäi ensi vuodelle.
edit: 3,4 tuhatta kilometria :smiley: Sairas pätkä, mutta meni aika lepposasti? Volkkarilla on näköjään mukava ajaa…

9 tykkäystä

Kaksi kertaa ollut Lofooteilla. On kyllä hienot maisemat. Kuvan perusteella ei tainnut tarvita jousipuita paljon etsiskellä…! Paitsi nythän taitaa olla otolliset ajat tehdä löytöjä sulaneiden jäätiköiden jäljiltä?

Kaunistahan tuolla, ensi kerralla pitää ottaa kalavehkeet mukaan. Ja tietty ne jouset kun 2022 mennään skurveniin!

Jousipuita ei näkynyt, paria kotipihojen saarnea ja tammea lukuunottamatta. Noille sulamisalueille olisi mahtavaa mennä messiin katselemaan niitä metsästyskamoja, niitä ohjauskeppejä, nuolia ja kärkiä. Aika paljonhan niitä löytyy, että hyvä mahdollisuus olisi sattua paikallekin kun löytyy uutta.

Siellähän niitä on Oslossa ollut jo muutaman vuoden näytillä. Museo vaan uudistui tuossa edellis vuonna ja lähes kaikki jousiin ja miekkoihin liittyvä on otetty pois.
Trondheimin metsästys museossa on myöskin noitä löytäjä samoilta alueilta ja siellä on myös ne minun tekemät replikat kahdesta kärjestä sekä kalastus koukku :slight_smile:
3 tykkäystä