Sisäammuntakilpailu turkkilaisittain

Ammuntaetäisyys 18 jaardia, puta-taulut, self-nokit nuolissa.

1 tykkäys

Meillähän oli sitten ihan sama taulu vanhalinnan kisosisa kun tuolla. Tuo pään pistealue vastaa varmaan aikalailla niinkun 20 jaardin 5 ja 4 pistealueita.

Siinä 70m kisassa tulee 1p kun osuu mihin vaan taulua, eli jos 122cm fita-taulussa pitää linjan kohdallaan ja nuolet paperilla, pitäisi mennä hyvin.
Puta taulu on 80x110cm.

Vähän menee tuossa sisäammunnassa iso taulu hukkaan, kun kaikki yrittävät ampua siihen yläosan pikkurinkulaan. Aika ylös useimmat ankkuroivat. Voisi olla vaan vähän enemmän tietoa tapahtumasta. Mutta kohtahan Jere pääsee paikan päälle kyselemään ja tapaamaan ehkä tuon kisan ampujiakin?

Kuten Jeren Turkin matkan kisasta, paistaa tästäkin “pikkukisasta” jousiammunan arvostus Turkissa kaikkineen. Yleisöä on. Kaikenlaista ampujaa on viivalla. Se on tapahtuma jossa hönkii vahvat perinteet ja arvostus lajia kohtaan.
Yhdessä pikkuryhmässä puhuinkin jo tästä videosta.

Miksi meillä Suomessa ei ole näin?

Selitykseksi Turkin 88milj väkiluku ei kelpaa.
18.6. Mynämäessä juostaan yli 15.000 henkilön yösuunnistus viestikilpailu (Jukola), joka on toteutettu talkoovoimin. Onko meillä siis yöjuoksuperinteet olleet aina näin voimakkaat?

En tarkoita tällä myöskään sitä että perinnejousitapahtumat tulisivat olla tuhatpäisiä täällä. Ne ovat olleet ihan ok kokoisia tapahtumia. Mietin vain että miksi näin on? Miksi itsetehty jousi nauttii yhä “lasten jousipyssy” statusta noin yleisessä mielipiteessä.

Kuinka kauan tällä niemellä on ammuttu jousella? Eikö aikajana riitä? Siitäkään ei voi olla kyse vrt. yösuunnistus.

Olen ajatellut yhdeksi syyksi tämän kansan mielipuolista tekniikan/teknologian ihailua. Ollaan pikkujenkkilä ja jos siinä ei ole moottoria, pärinää, ryskettä, edes sähkömoottoria, niin ei se ole miehekästä ja se ei kiinnosta. Jos siinä on, niin kelpaa kehää kiertävät mitkä tahansa motorisoidut vempeleet ja tuhannet saapuvat paikalle. Tapahtumasta järjestetään myös tällöin heti mittava televisiointi.