Simpukka nuolenkärkenä Norjassa!

Ilman omia lisäyksii tässä tuorein uutinen!

Would you believe it!:heart: We have just found an incredibly well preserved arrow with a shell arrowhead. It looks like it was lost last year, but the arrow is around 3300 years old, from the Early Bronze Age!:open_mouth: It doesn’t get much better than this​:heart_eyes:

The arrow was found while checking the edge of the ice at a known ice site in the northeast Jotunheimen Mountains. This is a typical monitoring job we do at the end of the field season.7 tykkäystä

Tajuton löytö, mutta niitähän tulee sulavista jäätiköistä. Ne kuuluisat käytössä hukatut nuolet, joita ei kirveelläkään löydä esihistoriallisilta asuinpaikoilta.

Eräs norjalainen arkeologikollegani puhui jo vuosia sitten Norjasta löytyneistä simpukkakärkisistä nuolista / nuolenkärjistä. Asia jäi silloin muhimaan, mutta nyt tuli näyttöä näytön päälle.

Helmiäinen on kovaa ja helposti leikkaavan teräväreunaista kamaa, mutta ei mitenkään erityisen iskun- tai väännönkestävää, mikä on nuolenkärjissä jatkuvasti koetuksella. Toisaalta lumeen ampuminen on suunnilleen hellintä, mitä nuolen kärjelle voi tehdä, seinälle laiton jälkeen.

Jo vielä joskus löydän lisää sopivia simpukoita niin lisää teen. Nyt on vain kaksi kärkeä. Toinen helmiäistä ja toinen jotain muuta välimerenkamaa.