Seetriset sisäratanuolet

Seuraa paras nuolisetti ammuntaominaisuuksiltaan mitä oon koskaan saanut aikaseksi!

  • 51# seetrivarsi, takapää ohennettu
  • 525gn painoa
  • 29" pitkä
  • 160gn kärki
  • 5" sulat

->> FOC 17,6% (kärkipainoisuusarvo)Spinettävät aika matalalle mutta hitto kun linjaa hyvin ja osuminen on ennustettavaa niin 6 metrin kuin 27 metrinkin matkoilta.
Vaan taivas on rajana kun osaa tämmösiä settejä omin käsin duunata. Sanosin että jonkin verran nyt vaikutuin isommasta kärkipainosta ja tämmöisen nuolen ammuttavuudesta. Tämä on ensimmäinen nuolisetti yli 14% kärkipainoarvon.

6 tykkäystä

Nätit on nuolet! Ja löysit 160 graanin kärkiäkin? Onhan nokkiurat nyt suora, viimeisen päälle…?

Kiitti! Tuolla valkoisella pöydällä olikin helppo ottaa tarkat kuvat.

On mulla 160 grainiin asti kärkiä. Painavammat joutuu sitten rakentelemaan arrow fixillä niin että upottaa kärkeen metallia. Nokkiurat pitäisi myös olla aika tarkat… Nokkiura kannattaa pitää matalana niin on vähemmän mahiksia vetää vinoon.

Nämä piti olla vasta lähtöarvo, eli noin 39# dynaamiselta spineltään 29" pitkinä. Tuosta jos ottaa muutaman sentin pois niin pääsisi 42, 44, 47# jäykkyyksiin. 27,5" pitkinä taisi olla jotain 47#.

Jouset on pysynyt samassa jäykkyydessä mun lonkkareissa, n. 46# @ 27" vedolla, mutta nuolet löysistyy kokoajan. Aloittelin varmaan 60# setillä 2020, sitten 55# 2021, viime talvi 48# setillä ja nyt 39# setillä.
Ehkä vähän on ryhti lysyssä nyt, että veto jää 26-26,5" tasolle mutta hurjan paljon löysemmät varret tuntuu toimivan kuin ennen!

Samaa vikaa täälläkin. Alkuaikoina ja aika pitkään jäykemmillä nuolivarsilla oli kivempi ja parempi ampua, nykyään tuntuu toimivan löysemmätkin.