Savukosken ugri

Tämmöinen osui silmään Savukosken kunnantalolla, koitan parhaillaan selvittää, mistä tämä on tuonne päätynyt. Tai kyllähän nuo käytössä on olleet Kemin Lapissa, mutta kiinnostaisi tietää, onko joku vielä 1800-1900 lukujen taitteessa noita omistanut.

Ei ihan uudelta näytä, mutta tuskin mikään älyttömän muinainen. Kuvassa oleva kivääri voi olla samalta lahjoittajalta, mutten tiedä varmaksi.

Pituus on karkeasti arvioituna 140-150cm jännitettynä, sakarat on lyhyet ja paljon kevyemmät kuin itäisemmissä jousissa. En tiedä onko koskaan ollut käytössä, näistä ei pikaisella kyselyllä kukaan muistanut mitään.8 tykkäystä

Vaikee nähdä, mutta näyttää, että ois ollut sakarat lylymäntyä kanssa.

Nuolet kiinnostaa enempi…

Tuo jouska on joko jonkun tutkijan tai opiskelia/harrastajan kyhäelmä. Ikää ehkä 20v.
Juuri sitä tyyliä ja pinta käsittelyä mitä netti maailman kuvista saa mallinnettua ilman syvempää tietämystä.

Voi olla ihan toimiva ja hyvin tehty jousi. Tätä en kyseen alasita. Mutta mikään muu kuin moderni kepakko kyseessä ei ole.
Nuoletkin siis modernejä, mutta yllättävän hyvän näköisiä vaikka eivät olekkaan kuvan keskiössä.

1 tykkäys

Aika makia. Toivottavasti löydät tekijän. Äkkiseltään tulee mieleen, että olisko tuo tehty siellä paljon puhutulla Laitin ja Joonan Jousikurssilla?

Todennäköisesti sen kurssin jäsenen tekemä. Mahdollisesti Joonankin. Vanhoja tämän lajin jousia ei Suomessa ole kuin Orimattilan museovarastossa. Ne ovat Venäjältä.