Sarvijännejouseen sarvea

Minkälaista materiaalia tarvitaan sarvijännejouseen? Onko tässä kelpo setti, mistä pääsee kokeilemaan? https://www.dictum.com/en/materials/horn/831349/hornstrips-for-bowmakers-including-offcut

Vesipuhvelin sarvea, 600mm paloilla pituutta.

Nuo Dictumin sarvet ovat vain 1 - 2 cm paksuja.

Tarkoitatko, että 1-2cm leveitä? Jos tekee puukeskustalla sarvijousen, sillonhan ei niin paljon sarvea tarvita?

Dictumin sarvet lienevät samaa tavaraa kuin Highland Hornin sarvet - en ole varma mutta luulo on. Pitäisi olla käypää tavaraa mutta koska nuo sarvet ovat aina yksilöitä, niin laatu voi vaihdella. Dictumilla on kyllä sen verran jousentekokamaa myynnissä, että voisi luulla, että joku käsitys heillä on siitä, mikä on kuranttia tavaraa ja mikä ei.

Highland Hornista tilaaminen on sitten aika kallista, ja jos samalla tilaa muutakin kamaa, niin Dictum on ihan hyvä vaihtoehto. Kokemusta ei siis ole…

http://www.highlandhorn.com/

Lisäksi Ebayssa oli yksi kiinalainen myyjä, joka myy tunnetusti erinomaisia sarvia. Menna ja varmaan joku muukin on sieltä tilannut. Nyt en tähän hätään löydä sitä.

Paksuutta tarkoitin. Joskus kyselin, kun suunnitelmissa on sellainen ollut, ilman puuydintä.

Ahaa, okei. Vähän houkuttelisi tilata samalla sarvet, kun jänteitä pitäisi ostaa myös. Hinku olisi tehdä skyyttijousi…

Sarvessa saisi olla paksuutta noin 5 milliä. Sitten siihen uratkin saa. Leveyttä yli 30mm. High land horn ei ole kallis jos esim tilaa 3 paria kerralla. Parin hinta heiluu muistaakseni 50e hujakoilla silloin, vähän pituudesta riippuen.

Tätä tarkoitin, tarjoaa siis hyvää tavaraa ja hiukan pitemmälle prosessoitua kuin Dictum.

http://www.ebay.com/itm/3-pairs-of-horn-strips-50-55cm-for-making-horn-bows-/381500413283?hash=item58d3325563:g:negAAOSwSHZWe8zz

Samalla myyjällä on muitakin mittoja ja kappalemääriä, sekä kaikkea muuta kivaa materiaalia myynnissä. Bambunuolivarsia olen tuolta tilannut joskus, eikä mitään valittamista ollut.

Aivan, eli 2 sarvea tarvitsee tuohon hommaan. Dictumin sarvesta sai kuvan että kaksi soiroa saa, mutta ilmeisesti toista ei saa käyttöön.
Sittenhän olisi sama valmiiksi leikatut palat ostaa…vaan paljonhan työtä tuossa skipataan!
Pitää katsoa hieman myöhemmin, jännejousiakin olisi hyllyssä odottamassa.
Kiitos tiedosta!

Dictumin sarvessa mukana on sarven ylimääräinen osa, niin sanottu sahausjäte (offcut). Kokonaisesta sarvesta sahataan sarvijousen vatsaksi sopiva säle, joka on vain osa koko sarvea. Loppu on tavallaan turhaa materiaalia mutta Dictum näköjään toimittaa sen mukana, jolloin sitä voi käyttää muuhun askarteluun. Jouseen tarvitaan aina kaksi kokonaista sarvea tai kahdesta sarvesta sahattua palaa.

1 tykkäys

jep, just näin. Kaksi eri sarvea tarvitaan. Tuo Tuomon liittämä E.bay kuvan lankkulattia näyttää tutulta… taitaa olla sama kaveri jolta tilasin ekat sarveni 2011.

Kyselin pari kuukautta sitten Highlandhornilta, mutta koska sieltä ei mitään pitkään aikaan kulunut, tilasin sarvet Dictumilta. Nyt tuli paketti perille ja ihan hyvältä vaikuttaa.
Näyttäisi olevan käyttökelpoista tavataa ihan rutkasti, 50-55cm hyvällä paksuudella.

1 tykkäys

Higlandin porukat oli joululomalla.

Tietäisipä verkkokaupasta tilaajat tästä! :smiley:

Paljon maksoi 2 paria rahteineen?

Sarvi 27€ kpl ja 13€ postit.

Mulla on tulollaa 14 hornia highlandista. Ootellaa ja noin 50e on parin hinta, vähä reilu. Aika samat.

1 tykkäys

Siinä on kunnon setti! Sieltä olisin tosiaan itsekin tilannut jos olisi ollut mahdollisuus.

Se kiinalainen välittäjäkin löytyy ja kuten Tuomolle toisessa yhteydessä sanoin, on sieltä julmetun pitkä tilausaika normaalisti, joulun aikaan vielä enemmän.

Vähän on ollut puhetta sarvien hinnan kallistumisesta, josta syystä ei ebayn kauppiaalta ilmeisestikään enää fiksuun hintaan löydy sarvea. Kuulemma alkaa pikkuhiljaa vesipuhvelin käyttö maanviljelyssä vähetä.

Jäljelle jää siis dictum ja highlandhorn. Dictumin sarvet oli ihan hyvää laatua, joten sieltä varmaan laitan vähän ajan päästä uutta tilausta vetämään… Samaan settiin otan hammashöylän terän, jolla voisi kokeilla tehdä urituksia. Löytyy nimellä “toothed plane”. Bjoern Sofeit suositteli tätä, joten mielenkiinnolla odotan minkälaista tulee. Vinkkinä @JMenna.

Ihan hyvän näköinen verme. Mittakaava saattaa hämätä, mutta aika tiheeltä jyvitykseltä näyttää.