Sarvi- & jännekimppatilaus

Sarvien saapumisesta, vaikka runko olisikin jo liimattuna valmiiksi, kestää sarvijousen valmistuminen noin 8 kuukautta. Kun aktiivisesti tekee. Ni ei täs Jouluksi suunnitelmia ollutkaan.

Joululahja, jonka saa avata vasta kesällä…

Paketti on herännyt eloon ja jatkanut liikkumistaan, on tosin vielä Vietnamissa. Mutta lähdössä jo ja saapunee joskus Suomeenkin.

1 tykkäys

Tässä ebayn “Tigerin” sarviliuskoja, huhhuijaa. Tätä sorttia ei ole vietnamista saatavilla. :smiley:
Ja mitä, 40e kappale? Aika kurja keikka kun ei varmana jokainen ostaja osaa olla hereillä miten sarviliuskojen suoruus on ensiarvoisen tärkeää.

Toissatalvena HighLandHornista tilasin viisi paria ja lähettivät vielä yhden extrasarven tilauksen mukana. Oli kiva.
Sarven sahaussilmä vaatii myös harjaantumista. Kursillani kaverit valkkasivat parhaat päältä ja alkoivat sahata. Tohina oli kova. Autoin itsekin sahauksessa mitä kerkesin muilta opetuksiltani. Kävi niin että kahdella sahurilla pala ei vaan sahauksen jälkeen ollutkaan enää priimaa tai saha hieman "HAUKKAISI !!! " ja sahauslinjoissa joutui tekemään kompromissin tai kompromisseja. Ja pian liuska oli joko niin ohut tai kapea että ei siitä enää saanut sarvivatsaa. Halkeamat reunoissa tuottivat myös ongelmia. Niiden ulossahaus on homma nro 1.
Sahasin sitten miehille kahdestä hylkysarvesta paremmat liuskat kuin mitä saivat irti parhaan näköisistä paloista. En halua moittia tekijöitä, varsinkin kun heidän sarvijousensa ovat juuri valmistumassa, mutta kokemusta se vaatii ja malttia.
Eräs kurssilainen tilasi myös sarvet ja ne ovat todella niin kierot pitkittäisuunnassa/sivuttaissuunnassa että niistä ei saa sarvia jouseen millään. Ei taitavinkaan sarvensahaaja. 4-5 milliä paksu ja 35 milliä leveä liuska ei leveyssuunnassa jousta juuri yhtään ja jos joustaakin, ei ole mitään järkeä liimata sitä jännitteisesti runkoon.
Näemmä monet sarvia myyvät kusettavat sumeilematta sarviparin ostajia. Odotan Vietnamin pakettia mielenkiinnolla.

Tuommoisen kurssin valvominen se on oma hommansa. :smiley:
Ei ainakaan tule tylsää hetkeä!

Ulkopinnan hionta virheettömäksi, lastulevyyn liimaus ja sitten sarveen sahausviivan piirto. Siinä olisi hyvät temput mitkä opettaa kaikille. Noilla ei voi mennä pieleen jos rauhassa sahaa ja on kapea terävä terä.

@TuomoReiniaho Voi kertoa että oliko toimiva tapa, ensimmäistä kertaa ilmeisesti ihan itsekseen sahaili. Hyvät tuli mutta kun kelpasi vain suora, ei niistäkään sarvista mahdottoman pitkiä saanut.

Katso @JMenna tämä: http://www.atarn.org/islamic/turkish_bow/cutting_horn.htm

Jees, tuttu kuvasarja atarnilta.

Onko vielä uusia uutisia tilauksesta :slight_smile:

Palautui takaisin lähettäjälle. Vietnamin posti tai tulli ei päästä pakettia läpi Suomeen. Kuulemma sama ongelma Turkin suhteen. Epäilyksen alaisena saattavat olla jänteet. Myyjä tekee paketista jonkin sertifikaatin tai sitten poistetaan jänteet lähetyksestä ja uusi yritys.

Oho. Aika yllättävää, mun paketti tuli ihan ongelmitta. Lienee isompi tilaus syynäyksen alla.

Jänteet vaan pois ja ostatte multa…:slight_smile:

Mitäs tälle kuuluu?? Mä en tiedä haluanko mä sitä pakettia sittenkään… :hear_no_evil:

Joo, etenee, paketille on nyt hommattu ihan virallinen allekirjoitettu ja hienosti leimattu sertifikaatti. Toivotaan parasta.

Kohta tulee 3 kuukautta likemmäs täyteen ja vielä ei oo pakettia ovella :smiley:

1 tykkäys

Kolme kuukautta aikaa kuluttaa kerätyt rahat… No ei vaiskaan! Nyt pitäisi tulla paketin viimein Vietnamin tullin läpi! Viimeisin episodi ja paketin palautumisen syy oli, että epäilivät sarvikärkien olevan sarvikuonon sarvia. Nyt pitää vielä toivoa, ettei Vietnamista kantaudu ikäviä COVID-19-uutisia, ettei paketti jää Suomen tulliin.

Sai sitten olla viimeinen kimppatilaus vähään aikaan. Postikulujen rakenteen takia säästö jäi aika pieneksi. Eipä silti, eipä tässä sen enempää vaivaakaan ollut, vaikka olisi vain itselle tilannut. Mutta nyt tosiaan vaikuttaa ihan hyvältä, että voi jo aloittaa odottamisen.

Hah - voihan noista sittenkin yrittää vielä joululahjaa!

Tuo “sarvikounonsarvi” epäilys on aina yhtä huvittava ja todellinen vakava ongelma siellä idässä.
Kaveri joutuo samojen syytösten uhriksi ja oikein pidätetyksi sarvikuononsarvien salakuljettamis epäilystä.
Noh miehellä olisiis piikiven isketä välineet mukana ja kyseinen epäilys kohdistui 20cm pituiseen hiottuun hirvensarven tynkään…

Hyvä että jotain valvontaa on, tykkään.

1 tykkäys

Mitäs tälle kuuluu

Huonoa kuuluu, menee reklamaatioksi ja siinä tulee olemaan oma työnsä ja ongelmansa. Palaan asiaan, kun on jotain kerrottavaa.

1 tykkäys

Onko kenelläkään sarvenkärkiä myydä? Pitäisi saada enkkulonkkari vihdoin valmiiksi ja näitä tilattuja tuskin heti saa, jos ollenkaan :frowning:

1 tykkäys