Saarnipyramidi, tavoite 50# @28"

Moi!

Toinen jousi on nyt päässyt työn alle. Ajattelin avata sille oman ketjun heti alkuun, kun kysyttävää kuitenkin tulee matkan varrella. Pysyy kysymykset ja välivaiheet samassa nipussa, ja lopulta toivottavasti myös toimiva lopputulos. (Sitäpaitsi on kivaa jakaa näitä juttuja. :sunglasses:)

150 cm pituinen saarnijousi, joka on malliltaan symmetrinen, lievästi kahvastaan taipuva pyramidi. Selkä heti kuoren alta. Lapojen poikkileikkaus tasakylkinen puolisuunnikas siten, että vatsa on hieman selkää leveämpi. Paunatavoite 50 paikkeilla, jotta jää pelivaraa. Vetopituustavoite 28", mutta katsotaan nyt. Nokeiksi tarjoan taas punottuja nokkeja, koska tuntuu vaan turvallisemmalta jättää kärjet ehjiksi. Samalla voin ehkä kaventaa niitä lisää.

Tällaista etuprofiilia ja mittoja lähden hakemaan:


Suurimpana haasteena tulee varmaan olemaan kahvan alueen tilleröinti sopivasti ihan vähän taipuvaksi. Taipumisen takia kahva on jäämässä 4 cm leveäksi.


Tänään työstin staavia kirveellä pikkuhiljaa karkeaan muotoon. Toisessa lavassa on ikävä ulkoneva nystyräpari melkein keskellä lapaa, 28 cm kärjestä.


Alemmassa kuvassa kärki vasemmalla.

Pinnan uurteet näyttää miten puuaines kiertää nähtävästi isompaa oksapaikkaa. Pakkohan tuota muotoa on seurata profiilin molemmilla reunoilla. Samalla muoto haluaisi “koukata” lähempää noita nystyröitä. Täytyy varoa.

2 tykkäystä

Mene puun syiden mukaan ja jätä liika suoruus seuraavalle aihiolle.