Ruusujousi 42#@16"

Turun saaristosta joskus vuosia sitten poimin talteen yhden jouselta näyttävän ruusunvarren, oletettavasti metsäruusua. Tällainen pikkujousi siitä sitten tuli. Tilleri ei ihan ole sitä mitä pitäisi, vasemmassa lavassa on ylitaipuva kohta. Siitä kärkeä kohti oli hieman vastakaarevuutta, joka ei millään meinannut taipua halutulla tavalla. Lopulta hohkainen ydin oli kokonaan esillä ja sen tilavuus on aika suuri muuhun osaan verrattuna. Siitä se sitten lähtikin taipumaan äkkiä. Mutta olkoon noin, tai sitten voisi vähän vielä kaapia keskilavasta.

Jäykkyys 42 paunaa 16 tuuman vedolla, pituus 925 milliä nokista nokkiin, eli 36,4 tuumaa. Pituus-vetopituussuhd 2,28. Vastakaarevuutta oli aluksi 20 milliä ja lopuksi 10 milliä. Leveys leveimmillään 20 milliä ja paksuus 16,5 milliä. Massa 134 grammaa.

Kaunista puuta, laitoin pintaan vain öljyn.

2 tykkäystä

Erittäin hieno! Mulla on myös tiedossa yksi hyvä noin tuumainen, suora, parimetrinen metsäruusun vesa. Piti jo alkutalvesta hakea, mutta siellä se metsässä vielä on. Tekiskö siitä hlökohtaisesti ensimmäisen lonkkarini vai kaksi lyhyttä jousta, vai yksi medium?

Hae pois, ennen kuin joku muu ehtii ensin… Tee lonkkari ja jos paunat ei riitä, niin lyhennä niin paljon kuin tarvitsee. Turha pitkää aihiota on heti pätkäistä paloiksi. Ruusu on kova halkeilemaan, jos nopeasti kuivaa, joten kannattaa varmaan aluksi jättää kuori päälle ja työstää vatsan puolelta jonkin verran - halkeaa siitä sitten hallitusti.

Minullakin non jokin sortin ruusuja varastossa, Kaikki toistaiseksi yli 22-34mm paksuja ja noin 130-40cm pitkiä :wink: