Rusakkoa ala` Menna

Äitini tän mulle opetti. Oon tehny tällai 8 rusakkoa ja teen vastakin.

Kokonainen rusakko pataan eli kahteen pataan, ei mahdu yhteen ja keittäen 3 tuntia rapiat tai niin kauan että luut irtoavat. Pataan myös porkkanaa, sipulia ja lihaliemikuutio.
Irroita luut lihoista. Älä heitä keitinlientä pois.

Kun kyseessä yksi rusakko niin 2 paistinpannua tarvitaan… Voita pannulle ja rusakon lihat pannulle. Suolaa ja pippuria mausteeksi. Kärvennä lihat ruskeaksi. Simppeli on paras mausteissa. Monessa ruokaohjeessa neuvotaan maustamaan riistan maku piiloon ja se on just hassu jos kun tehdään riistaruokaa niin se riistanmaku on aivan se juttu.
Lisää sipulit paistokseen. Olen ripotellut mukaan rosmariinia ja garam masalaa ihan hiukkasen. Garamin ja yrtin kanssa kevyesti, ne kun lyö läpi herkästi. Maistele.

Liha hajoaa ja kuivuu paiston aikana ja tällöin kaada taajaan mehukasta keitinlientä lihan päälle. Lopuksi tasapainota suola ja pippuri. Ruokakermaa 2dl yksi kumpaankin pannuun. Anna hautua 10min. Maista ja tasapainota suola ja pippuri vielä. Jos haluaa väriä ruokaan niin lisää paprikakuutioita ja persiljaa ennen kermaa.

Tarjoillaan kera keitettyjen perunoiden/muusin ja puolukkasurvoksen. Ruisleipä.

hyvät juomat tietty.

Ja tämäkin vielä!! <3

Eipä tuota riistaruokaa ole kovin usein kohdalle sattunu,mutta tämä JMennan rusakkoresepti nosti kyllä veden kielelle.Herkullinen uskon.