Rottinki jousen ympärille

On yksi Hankyu jousi ja tässähän on rottinkipunosta jousen varren ympärillä. Nyt on yhdestä paikasta punos alkanut kulumaan sen verran että on uusittava. Näin käy kun on ahkerassa käytössä.
Yhden videon jo ehdin löytää jossa tällainen punos tehdään, mutta tietoa miten rottinki valmistetaan punomista varten ei vielä ole. Sopivaa värkkiä löytyi Muovikumista ja myös nahkaa kahvaan, se tulee samalla laitettua kuntoon.

2 tykkäystä

Mä olen tehnyt yhden nuoliviine rottingista ja maailman helpoin materiaali oli se. Vatiin reilu kädenlämpöistä vettä ja antaa liota puolisen tuntia niin vot! Taipuu helposti eikä murru, kuivuttua on kovaa kuin puu. Jos tarvii purkaa niin märkä pyyhe puoleksi tunniksi päälle ja se on siinä. Ja jos punoessa alkaa liikaa kovettumaan niin voi vaikka kastella sormet lämpimässä vedessä.

Rottinkeja saa ainakin Annansilmän sokeainmyymälästä eri paksuisina. Viinen tein kolmemillisestä mutta jousipunokseen voisi 2-millinen olla parempi.

Kiitos, tuo oli hyvä kuulla. :slight_smile: Just 2-millistä ostimme, kun sitä jousessa aiemminkin on. Ja kun joudutaan se vanha purkamaan, kostutetaanpa ensin.