Riihimäellä 3D-SM-kisoja 10.-11.06.2023

SJAL Linkki: https://forms.gle/VbK8RNN33VvSnPVeA

FFAA linkki: https://forms.gle/utZnnwULfFireVQB8

Nostattelua: Metsässä olisi vielä hyvin tilaa. Lauantaina perinnelonkkareilla rohkeasti vain kuitulonkkareita haastamaan ja sunnuntaina sitten kaikilla jäkkäröillä perinneluokkaan kisaamaan.

Lyhyesti: Lauantaina tivolitaululiiton lonkkariluokassa mestaruus perinnekepillä ja ”ihan yllättäen ja pyytämättä” 12 miehen kisassa. Emme kaksi pistettä vähemmän ja kakkoseksi ampuneen Janne Huovisen kanssa seuranneet pistetilannetta koko kisan aikana ja totuus paljastui vasta tuloksia kirjatessa, että voittoni ratkesi käytännössä viimeisellä nuolella, joka osui 11 pisteen pumpuun (Janne 10), kun 8 pisteen keuhko-osuma olisi kääntänyt tilanteen toisin päin. Kokonaistuloskaan ei ollut kovin huono, 365, sen ylittäessä liiton EM-kisarajan 350 kirkkaasti.

Sunnuntain uffaffaan 1-nuolen kisa oli kohdallani ensimmäinen laatuaan ja nyt nahoissani oli kokonaan toinen tyyppi; ainakaan ampua se ei osannut. Pasi Pentti taas sai hermonsa paremmin kuriin ja ampui pidemmiltäkin matkoilta nättejä vitaaleja SM-kullan arvoisesti. Meitä oli HB:ssä vain me kaksi, joten oma rämpiminen palkittiin hopealla. Pasi ampui yli 220, minä vain reilut 150, kun vertailun vuoksi lonkkareissa edellä mainittu Huovisen Janne 272. Matkojen arviointiin tätyy paneutua syvemmin vielä ennen Rovaniemeä…

Aika hauska, että toisena päivänä voittaa puujousella lasikuitusarjan, mutta sitten seuraavana päivänä ei kulje ammunta yhtään. :smiley:
Kaipa se vaikein asia onkin olla tasainen kaikilla osa-alueilla. Sama juttu kun ar:n 60 jaardia on hallussa niin 40 jaardin kohdalla haluaisi vaan katkoa välineet ja lähteä kotiin.

Olethan sä aika usein maininnut että pitkiltä matkoilta ensimmäinen nuoli on tunnustelija, eli on vaikea saada korosta kiinni. Eihän sulla ois laseille tarvetta? Voisiko syvyysnäkö tehdä temput?

Tuo EM- karsintarajan rikkominen puujousella olisikin sitten temppu mikä jää seuraaville kokeiltavaksi…!!!

1 tykkäys

Eipä mulla näössä ongelmia (ulkonäkö poislukien). Matkan arviointi on vähän retuperällä. Nyt luulen tietäväni, miksi sunnuntain ammunta meni kuten meni. Pidempien matkojen arvioinnin kanssa tunaroidessa ammuin myös lyhyiltä matkoilta huonosti, vaikka edellisenä päivänä niillä ei ollut ongelmia. Taisin lähteä liian tyytyväisenä ja huolettomana radalle, enkä ottanut ampuma- asentoa ja katsekontaktia kohteeseen samalla intensiteetillä kuin tivolitaulupuolen kisassa. Korjataan Rolloon.

1 tykkäys