Primitive archer lehtiä 1992-2004

Huhhuh mitä aarteita sai ostettua. Tää on vähän niinku jonkinsortin kimppa Tuomon kanssa. Lainatakkin varmaan voidaan muille jos on joku mielenkiintonen aihealue!


3 tykkäystä

Noi on muuten sit Jere sellast kultaa, että pitäis oikein laminoida mun mielest.
Kaikki nuo olen mielestäni plarännyt läpi mitkä tuosta päältä nyt tunnistan ja kyllä se on vaan aika rientänyt kun tuon saami artikkelinkin luin jasiitä vanhalla foorumilla keskustelimme.

Minullapa on koko sarja! Kun aloitin tilaajana, ostin samalla kaikki vanhat vuosikerratkin. Jokunen vanhin tuli vain valokopioituna, kun irtonumeroita ei ole enää myytäväksi julkaisijalla. Onpa mitä selailla, kun koittaa aika, ettei enää mökistä ulos kykene… :sunglasses:

3 tykkäystä

Koko roskan saa kotiin kannettuna 370 dollarilla (+alv ja tulli). Tuosta tosin puuttuu muutamia numeroita, vuosikerran 3 numero 1 on kokonaan loppuunmyyty. Samoin uudemmista vuosikerroista osa numeroista on kokonaan loppu. Vuosikerta 2 on kopioina. Eli sitä ihan ensimmäistäkin numeroa saa vielä, maksaa 3,99 $. Eli nyt ihan täyttä kultaa, ainakaan vielä, mutta ehkä vielä joskus.

Mutta, tosiaan nuo alkupään numerot ovat niitä kiinnostavimpia. Jossain vaiheessa alkoivat aiheet ja kirjoittajat loppua, jolloin juttujen tasokin laski. Sitten tuli mukaan ruutipuolta ja kaikkea ihan turhaa tauhkaa. Ja myös kuitujousimainoksia…

Tuohan nyt on ihan liikaa! Vaikka itseasiassa tossa meidän 43 lehden nipussa on myös noi alkupään numerot…

Lukemista siis piisaa. Vähän pintapuolisiahan nuo artikkelit on mutta asiaa löytyy paljon.

Tilasin aikoinaan 1990-luvun puolivälistä alkaen Primitive Archeria, ja ostin samalla yksityiseltä amerikkalaiselta kaikki sitä edeltävät numerot ykkösestä eteenpäin. Lehden kultakausi oli vuosituhannen vaihteessa, kun Baker, Karpowicz, Comstock ja kumppanit, johtavat asiantuntija-kirjailijat, kirjoittivat siihen punnittuja artikkeleitaan.

Pioneerien lähdettyä lehden taso tosiaan laski kuin lehmän häntä; artikkelit keskittyivät enemmän ja enemmän johonkin Alabaman osagejousiklubin jousiammuntapäivien kuvailuun, sellaiseen paikallislehtimäiseen, kotikutoiseen juttuun, samalla kun lasikuitutyypin jouset tulivat framille. Lopetin tilauksen, eikä ole kaduttanut.

Nykyisin lehdessä on muutama kiinnostava artikkeli vuodessa, jotka olisi kyllä tuollaisella 20 vuoden otannalla ihan kiva saada luettaviksi, mutta tauhkasuhde on niin ankara, että ostamaan en rupea.