Preeriakisa, American Round ja pituuskisa 15.5.2021

Entäs pituusammunta, montako nuolta tarvitaan? Riittääkö 38kpl?

4 tykkäystä

Kolme kierrosta ja 5 nuolta.
Hiomme tuon 50# luokan tänään kokouksessa loppuun ja päivitän tuon leipätekstin illalla.

Ai meinaatko…

5 viestiä siirrettiin ketjuun: Hikkori-LB:stä preeriakelpoiseksi

Päivitin nuo oletetut kellon ajat ja kisamaksut aloitus viestiini. Eipä siinä mitään varsinaisia muutoksia tullet :slight_smile:

6 viestiä siirrettiin ketjuun: Hikkori-LB:stä preeriakelpoiseksi

Täältä lähtee autollinen tavaraa mukaan, ainakin seuraaville henkilöille:

@JNystrom, @M.Reinikainen, @Mikkolaht, @JoelHellstrom, Jani V.

Toivottavasti olette paikalla! Olikos muita? Jos joku tarvitsee esimerkiksi nuolivarsia tai bambua, niin voin ottaa myös mukaan.

Lisäksi American roundin kirjanpito. Otan myös jousivaa’an, niin voidaan mitata pituusjousien todelliset jäykkyydet. Pyrin kalibroimaan vaa’an ennen kisaa. Voisin myös ottaa laserin jalustalla mukaan, niin saadaan keskiarvoistettu tulos, jos niin halutaan.

Preerianuolia pitäisi katsella ja tehdäkin lisää. Pituusnuolet lopulta valmiiksi, olen jo hiontavaiheessa. Kaksi toimivaa pituusjousta pitää muokata vielä 50-paunaisiksi 24 tuuman vedolla. Turkkilaisenkin voisi paikata. Ja vähän muuta säätöä. Kolme viikkoa menee yllättävän äkkiä!

3 tykkäystä

Ja minä yritän saada muutaman niitä kultasateita paikalle. Se on auto täys molempiin suuntiin sitten :smiley:

1 tykkäys

Ei parilla kultasateella auto vielä täyty…! Jos vaan jaksat, niin raahaa muutakin puuta paikalle. Tai sitten avaat sen Kylänmäen verstaan varaston asiakkaille! Kunnon markkinat pystyyn taas pitkän tauon jälkeen.

Tavoitteena olla siellä kymmeneltä, niin ehdin tyhjentämään auton ja virittäytymään kisatunnelmaan. Jos auto ei ole päivän päätteeksi tyhjentynyt, niin jaetaan sisältö kiinnostuneille… Tarjolla on ainakin bambua, sarvea ja nuolia.

2 tykkäystä

Ne pajan ovet aukeaa jo 9 aikoihin. On siellä jotain muutakin varmasti. Saarnea nyt ainakin, mutta se on kai jo vähän tylsä…

Mulla olisi ainakin tarvetta +150cm pitkille eri puulajeille. Itsellä lähinnä Jalavaa omassa käytössä niin jotain muutakin voisin kokeilla

Taidettiin puhua maaliskuussa - 20 nuolivarsista jos muistat. Eli jos sulla oli 20 kpl väh 30 tuuman spine 50 puuvarsia niin tekisin wfac-varanuolikisasetin. Kyllä mä sielläkin bambuilla lähden aluksi.

Kai ammutaan sentään kuusi nuolta per kierros? Niin on kirjattu säännöissäkin. American roundissakin ammutaan kuusi nuolta…

Uusi pituusnuolia valmistuu 13 kappaletta, sulat puuttuvat vielä. Lähipeltokin on nyt kylvetty, eli testaaminen jää kisaan…

Sääennuste näyttää lupaavan ihan hyvää säätä. Tullee taas upea jousiammuntapäivä!

1 tykkäys

3x6 nuolta ei ole juuri mitään. Enkä kyllä tykkää tuommoisista aloituspostauksen sanavalinnoista “kokeilut jätetään kotioloihin”.
Mietin vaan että, mitä tommoset hikisen 300 metriset kaaret on muutenkaan kuin kokeilua?
Tai 500 pistettä ar:ssä… Tai 3 osumaa mokkasiiniin.
Meikä on mieluusti kokeilija. Ja saatanpa jäädä sitten pellolle kokeilemaan ihan ihtekseni kisojen jälkeen! Ei kirjata sitten niitä tuloksia mihinkään.

Kisaformaatti on aina omanlaisensa. Kuten American round ja muut ovat täsmällisesti määriteltyjä kisamuotoja, niin sitä on myös pituusammunta. Yleensä porukalle on riittänyt kolme kierrosta. Nuolimäärä on sitten eri juttu… Mutta, jos vain sää suosii, niin voin jäädä itse ammuskelemaan kisan jälkeen, tulee samalla tehtyä testit elokuun kisaa varten! Otan etäisyysmittarin mukaan.

Eikös pituusjouset ole enempi kertakäyttökamaa… laaki ja vainaa…:stuck_out_tongue_winking_eye: Ei kai kellään edes tusinaa jousta ole mukana…? :sunglasses:

Siitä on pitkä aika, kun Esa on viimeksi pituuskisassa mukana ollut!!

Minun urhea sotaratsuni, jolla on ammuttu ennätyksiä ja voitettu lukuisia kisoja jo kymmenkunta vuotta, on edelleen hyvässä iskussa. Tänä keväänä ammutaan taas, ja jousen ennätystä toivotaan!

Sitten ei laiteta nuolirajaa kierrokselle. Ja järjestetään lämmittelykierros.
Ammunta ja nuolien keräys/merkkaus on nopeaa, ammuntakentän etsintä taas hidasta. Joten sen kentän voisi kartoittaa etukäteen ja kysyä maanomistajilta lupa.
Jos oikeasti halutaan kehittää puitteita pituusammunnalle.

Joskus on ollut lämmittely kierroksetkin käytössä.

Mikäli on aikaa niin yksi lämmittely ja sitten 3 virallista kuudella nuolella. Näinkö täällä nyt sitten halutaan mennä?

Tuo nuoli määrä on oikeastaan sinun ja Vilppolan takia tehty. Sulla on Jere ollut eniten kerralla mukana ampuma viivalla ja Vilppolalla toisteksi eniten. Sillon kun muut ovat ne pari 5 nuolta ampuneet niin muu jengi odottaa sen vartin kun yksi urho vielä ampuu ja säätää.
Itselläni oli kerran 6 jousta mukana joilla kaikkilla ammuttiin joku 2-4 nuolta. Siinäkin meni aikaa ja hermot vähän muilla. Emil ampui seuraavalla kierroksella muutamalla niin saatiin kaikki jouset testattua läpi.

Tämän takia testailut olisi syytä ihan oikeasti hoitaa siellä kotona jos vain suinkin pystyy. Kukaan ei myöskään kiellä menemästä sinne pellolle ennen muita ja itsekseen lämmittelemään.

Jere: No juu ei olekkaan, mutta otappas huomioon, että kyseessä on vain parin tunnin kisa iltapäivällä jolloin porukka on jo suurilta osin kotiin jo menemässä.
Se että jenkkilässä järjestetään 2-3 päivän pituusammunta tapahtumia ei ole verrannollinen vertaus kohde meidän kisallemme.

Totta hekkarissa kokeilut jätetään kotiin… Niin jäävät kaikki muutkin harjoittelut. Kisa on kisa ja treenaus on treenausta. Ei siellä budabestissäkään porukat jaa tolkuttomasti kokeilla ja vertailla vaan viivalle tullaan ja jarallinen määrä nuolia ammutaan ilmaan ja se on siinä .Se että jenkkilässä on muutama kokopäivän kestävä tutkiskelu ja virittelu kislpailu on ihan oma lukunsa.

Kolme kertaa sellaisen tänne turkuun järjestin ja joka kerta olin joko yksin tai kaksi. Verstas oli auki ja parinkaverin kanssa muutama nuoli tuunailtiin ja sitten ammuttaan ja korjattiin välineitä ja ammuttiin taas. Se siitä…

Itsekkin voin jäädä lisä kierrokselle mikä ei ole muita kaupanteko juttuja toisten kanssa samaan aikaan pajalla.

2 tykkäystä

Minusta lämmittelykierros pituusammunnassa on ihan turhuutta. Pikemminkin niin, että pakka paikalle, johon voi ammuskella tavallisilla nuolilla. Siinä saa lihakset lämpimiksi ja tuntumaa laukaisuun. Turha niitä lämmittelylaukauksia on sinne 300 metrin tuolle puolen roiskia. Samalla vaivalla sitten merkitsee tuloksen ja mittaa sen. Tai sitten lämmittelyn voi ampua jollain muulla kuin kisakalustolla. Itse en halua uhrata vaivalla tehtyjä pituusnuolia lämmittelyyn, varsinkin kun kisat syövät nuolia toisinaan vähän liian ahnaasti.

Kolme kierrosta, vain yksi jousi per kierros ja korkeintaan kuusi nuolta – toimii! Ei mene aikaa odotteluun eikä nuolien etsimiseen. Toki pitää olla aikaa ampua rauhassa ne kuusi nuolta (vaikka 5–10 minuuttia), eikä vain roiskia primityyliin niitä menemään niin, että kaikki nuolet ovat yhtä aikaa ilmassa. Tämä on myös tekniikkalaji.

3 tykkäystä