Popinjay ammunta

Mites tää linnun ampuminen salosta! Kuulemma jonkin sortin juomapeli ollut, 27m korkeella olevaan salkoon ripustettu puulintu ja sitten ammuttu sarviblunteilla. Tokihan meidänkin pitäisi joskus kokeilla!

1 tykkäys

Muuten kiva mutta tuo salko tuottaa hieman käytännön ongelmia…

Tuolla on ArcheryGB:n säännöt (sivu 61):

Olisi tosiaan mukava kokeilla!

Tuollahan noita pylvään päässä olevia maalitauluja on tien varsilla ihan joka paikassa. Iltaisin niissä on oikein kirkas valokin. Ihan kohtuu kiva paukahduskin syntyy kun osuu. Siitä vaan kokeilemaan :smiley:

Lipputangon nuppi on myös hauska pudottaa!

1 tykkäys

@JMenna

Joo mutta ei riitä korkeus. Pitäisi olla 27 metriä. Saa oikein hakemalla etsiä, että löytyy tuollaisia tolppia. Meillä on 12-metrinen lipputanko, Riihimäellä on 40-metrinen, ex-Suomen-korkein.

Muistaakseni noissa puolan/turkin ratsastus ammunnoisa on noin 10m tanko jossa lautanen nykyisin maalina. Meidän pöllö liedossa on vain 8 metrin korkeudella mutta ampuma linja on taaenpana niin matka tulee muutaman metri lisää. Viime vuoden taulua en valitettavasti mitannut…

Kai sitä voi tehdä omankin version lyhyemmällä tolpalla, eikö?
Vaikka kukko tolpan nokkaan, vähän alemmas poikkilauta jolla kaksi kanaa, sitten taas poikkilauta jolla neljä tipua. Pudotetut linnut saisi narulla vedettyä taas paikoilleen.