Pituusammunta 15.5.2021 Kurala, Turku

Kevään pituuskilpailu alkoi hiukan ontuen, kun paikkaa jouduttiin vaihtamaan lennosta, mutta onnistuihan se lopulta Kuralan Kylämäen maastossa. Välineiden nykyinen taso asettaa jo melkoisia vaatimuksia kentän suhteen, kun pitäisi olla puoli kilometriä tilaa. Tuomo Reiniaholla oli tällä kertaa omakin pituusmittari ja sille kolmijalka, joten tulokset saatiin kahdella mittarilla.

 1. Jere Nyström 415 m (jousi komposiitti, 70,5 paunaa)
  ----249 m (jousi 41 paunaa)

 2. Tuomo Reiniaho 305 m (jousi 60 paunaa)
  ----285 m (jousi 49 paunaa)

 3. Mikke Reinikainen 290 m (jousi 45 paunaa)

 4. Mika Hartonen 261 m (jousi 50 paunaa, yksipuinen)
  ----249 m (jousi 90 paunaa, vuorijalavaa)

 5. Pasi Pohjolainen 247 m

Välineiden omistajat voivat halutessaan täydentää tähän säikeeseen tietoja, millä kamoilla tulokset ammuttiin.

4 tykkäystä

En halua jakaa salaisuuksia kilpakumppaneille!!!

ps. kolmas kisavoitto putkeen

2 tykkäystä

Oma jousi oli vuorijalavaa, ihan perusjousi, 49 paunaa 24 tuuman vedolla. Ilman jännettä suora, vatsa kevyesti paahdettu, dyneemajänne. Nuoli oli kevyt, noin 150 graania. Tulos oli kyllä ihan yllätys, että noinkin hyvin.

Tulokset otettiin edelleen Knuutinpoikien mittarilla. Välillä se näytti metrin enemmän kuin oma mittari, pitemmillä etäisyyksillä välillä ihan samaa. Vaikka mittarien absoluuttisesta tarkkuudesta ei ole edelleenkään varmuutta, niin voidaan olettaa, että ne ovat kuitenkin kohtuullisen tarkkoja. Noillehan annetaan tarkkuudeksi ±1 metri, joten tavallaan oltiin mittaustarkkuuden rajoissa. Lisäksi, jos jossain vaiheessa saadaan järkättyä Taka-Hikiän pituusammuntakisa, niin tällä omalla mittarilla mitattu lukema on täysin vertailukelpoinen Knuutinpoikien mittarin kanssa.

Reinikaisen tulos on kova jalavajouselle… Olikohan se nuoli ammuttu jollain muulla jousella…? :smiley:

Jos oli niin ei ainakaan minun jousellani kun ei mulla ollut muuta kuin tuo yksi ainoa kilpailun aikana edes jänteellä :smiley:
Kaksi oli mukana ja sen toisen jätin kokonaan ampumatta itse kisailun aikana, mutta kun noita nuoli rikkoja ja muuta sähläystä alkoi tulla niin sillakin kaksi nuolta kokeilin ripaista.
Mutta ne nuolet jotka olisi sivat sille sopineet olivat jo edellisella kierroksella hukattu jonnekkin pellolle jotein kokeeksi annoin kahden punavartisen lentää. Ne löyty noin 230m hujakoilta ojan tietämiltä…