Pihlajajousi 38#@28"

Yksipuinen pihlajajousi, 38 paunaa 28 tuuman vedolla. Pituus 1810 mm, leveys 42 mm, massa 554 g ja virumaa noin 15 mm. Pinnassa petsi ja Osmon lattiavaha. Mukavan tuntuinen perusjousi.

!


!

4 tykkäystä

Hitsi, että onkin hieno. Tiukassa on lustot, ja silti noin vähän settiä. Noin kolmekymmentä vuotta laskin puulle ikää tuosta lähikuvasta, täytyy olla kevätkasvun osuus pieni.

Joo, puu on sellainen alikasvospihlaja tuosta takametsästä. Vanha komea kuusikko oli tullut kypsään ikään vuosi sitten ja kunta muutti sen rahaksi. Sitä ennen kävi metsuri raivaamassa kaiken aluskasvillisuuden pois. Keräilin sitten toiskymmentä pihlajan runkoa talteen. Nämä vaativat aika reilua mitoitusta - vetoa kestävät hyvin mutta puristusta ei yhtään. Tämä oli toinen versio, joka sitten onnistui ilman puristusmurtumia… Ei viru mutta ryppyilee.

Nätti pihlaja! Onko tässä pihlajahaasteen jousi?

Mukavan tummaksi saat näitä näköjään käsiteltyä, voisi varmaan itsekin kokeilla tuollaisia.

Vertailin tämän ja tuon jalavajousen painoja Gardnerin massateoriaan ja huomasin, että todella hyvin on osunut massat kohdalleen jousissa. Tässä on enemmän virumaa tullut kuin jalavassa, mutta niin on painoakin vähemmän.

Eipä ole ennen tullut vastaan, että pihlaja ottaisi noin yllättäen puristusmurtumia… Tuolloin voisi kaventaa selkää tai paahtaa vatsaa.

Kiitoksia! Ei ole haastepihlaja, se on kyllä tulossa. Tämä jousi meni eteenpäin.

Pihlaja on kyllä välillä hieman haasteellinen puu, kuten täällä on jo todettukin. Pari kierteistä pihlajaa on poksahtanut selästä, muutama on ryppyillyt vatsasta. Harvassa lienevät huippuyksilöt.

Laske VKot uudestaan. Huomaa että puun keskusta tulee ulos heti kahvan jälkeen. Eli ensin lasket tuosta keskustasta kahva punokseen päin ja sitten vähennät saman määrän kuljesta. Näin saat sen mitä lapaan on jäänyt vielä lustoja.
Oma arvio (koska suttuiset lustot) on lähemmas 15 ikävuotta. Ei yli 17v varmaankaan.