Pihlajahaastejousi recurveilla vol.1

Nyt alkaa jousta valmistua tehtaalta. Tässä 131cm lyhäri, 10cm recurveilla. Leveyttä max 40mm, jännekorkeus 11cm, reflexiä heti jänteeltä oton jälkeen 2 senttiä, josta kasvaa 4 senttiin. Kahvassa on deflexiä höyrytetty, mutta jota jouduin vähän nipistämään pois kun paunat meinasi luisua liian pieneksi. Vatsa paahdettu, jänne pellavaa.
Vetää nyt 42 paunaa 20 tuuman vedolla. Hieman olisi kiinnostusta tilleröidä tuonne 22" asti, mietityttää vaan mitä tekee suorituskyvylle. Varmaan sentti pari lähtisi reflexiä. Tosin tilleripuussa vedin 21" asti ainakin kerran pari.
Se kun tuossa on, että taipuvaa osaa ei jousessa ole kuin 110cm, josta laskettuna tällä hetkellä 20" veto on 2,16 vetopituussuhde. Joten eiköhän tuo ole venytetty tarpeeksi pitkälle.

1 tykkäys

Itse keventäisin inan verrän lapojen loppu päästä ja vetäisin 24" asti.

Ihan hyvältä näyttää.
Liitä vielä etuprofiili kuva!

Enhän mä tarvinnut muuta kun vähän yllyttämistä. Tuossa on nyt se veto 24" asti, siinä paunoja 44,5. Tuoresetti ±0. Lisänä vielä se etuprofiili, jos lapojen leveyksiä meinasit Mikke, leveimmillään 40mm, recurvien pohjasta 27mm.
Nätistihän se taipu sinne. Nyt kun miettii niin alusta lähtien kahvan alueella oli hyvin taipumaa, joten ei tarvittukaan kun lapoja taipumaan tasaisemmin kärjistä. Vielä pitää vähän recurveja siistiä/keventää, hioa ja jonkinlainen nahkakahva rakentaa. Tämän kun luovutan Tuomolle testattavaksi, ei paineita rikkomisesta, ei nimittäin ole kova luotto pihlajaan näillä lukemilla ja kokemuksilla. :smiley:
Onnistunein pihlajajousi multa, joten jes! Ei näy puristusmurtumia (vielä!).

1 tykkäys

Hyvähän siitää tuli :slight_smile:

Tää on kyllä ovelan näköinen. Oletko kokeillut jo miten ampuu?

Nojoo, kun en suoraakaan 130cm jousta ole vetänyt 24" asti. En vielä ole ampunut ollenkaan. Taidan odotella lumien sulamista suosiolla.

Pitää iteki uusi lyhäri pihlajasta, kaikki edelliset suoria…noin nätti recurcina, en ole ite edes yrittänyt…tää pitää korjata :smiley:

Eikun siitä vaan! Lavan kärjet 10mm paksuuteen ja kattilaan kiehumaan pystyyn. Siitä sitten taivuttelee, vaikka ensalkuun varovasti käsivaralla.

1 tykkäys

Hienon näköinen jousi! Täyden vedon kuvan perusteella ei heti uskoisi, että pihlajasta tehty - komeasti taipuu. Miken kanssa samoilla linjoilla, että lavan puolivälin jälkeen voisi ehkä vähän kaapia, ennen rekurveja, ainakin vasenta lapaa.

Mites vetopituus on mitattu…? Vatsasta vai jotenkin muuten?

Miksi pitää odottaa lumien sulamista? Pakka sisälle ja testiammunnat onnistuvat hyvin. Noin lyhyellä jousella lavat eivät osu edes kattoon… Portaikossa on hyvä testata ylä- ja alamäkiammuntaa.

Kiitos. Itseasiassa vähän niitä kärkiä raavinkin jo. Nyt on vähän niin, että kun tarvittavat paunat on kasassa ja mikä tärkeämpää, jousi kasassa, kehtaako enää koskea… :smiley: Katsotaan.
Vetopituus on mitattu tällä kertaa tarkalleen selästä.

Ja juuri tuon takia odottelen lumien sulamista, en halua ampua reikiä seiniin ja kattoon. :smile: Pieni himo nikkaroida tässä vielä välineitä kesälle, niin pysyy kiireisenä ilmankin.