Pieni pituusammuntatilasto

Tässä pieni pituusammuntatilasto. Eli kymmenen eniten yhteismetrejä kaikissa kilpailuissa ampuneet. Mikke johtaa vielä niukasti, metrimäärä olisi tosin suurempi, jos Mikke olisi ampunut kaikki kisat pituusammuntajousilla. Nyt mukana on myös sotajousituloksia.

Jere taas johtaa selvästi, jos katsotaan keskimääräistä tulosta per kisa.

Pituusammuntakilpailuja on ammuttu yhteensä 30 kertaa.

pieni pituustilasto

1 tykkäys

Millos Emil olikaan viimeksi mukana pituudessa??

Juu mää oon vaa räiskiny menemään eri paunoissa muutaman kerran ja ihan räpellyksiäkin kokeillut…
Olisko ollu kolme kertaa joku muu kepakko kuin pituutta varten rakennettu mukana??
Ja samalla ainakin neljä tosissani pituutta yrittänyt kamoilla jotka on testattu muutama päivä ennen kisaan tuloaa ja vielä tuunattu edellisenä iltana. Tulipa jopa yhden kerran kärkiäkin veistettyä kapeammaksi kesken kisan ja Emilkin repi yhdestä nuolesta sulat pois ja pikaliimalla kovetti sanomalehden palaset tilalle ja sitten nuoli vasta lensi :smiley:

Muistan kerran alkuaikoina tuoneeni ainakin 8 jousta testattavaksi, Jerellä taitaa helposti olla taas suurin määrä pituus nuolia ammuttuna yhdelta istumalta viivalla. Vilppolalla taisi olla vain joku 15.

Olisi kyl kiva tietää jokaisen laukaisu määrä jos vaan vois :laughing:
Viivalla hajonneet jouset ja nuoletkin olis kiva laskea mutta taas tulee siihenkin stoppi kun ei oo mitään kirjaa koskaan tästäkään pidetty. Mulla ainakin 5 hajonnutta jousta, Emilillä ja Vilppolalla 3 mitä muistan.

Emil ampui viimeksi pituutta elokuun 2018 kilpailussa, tulos 275 metriä, mikä oli myös Emilin ennätys.

Sellainen pieni tilasto vielä, että viisi ampujaa on ampunut kaikissa kilpailuissa, joihin on osallistunut, yli 200 metriä.

  • Rauno Huikari, 1 kilpailu
  • Hannu Väliahdet, 2 kilpailua
  • Mikko Lähteenlahti, 2 kilpailua
  • Ari Laakso, 5 kilpailua
  • Tuomo Reiniaho, 20 kilpailua

Paras ensikertalaistulos on Mikko Lähteenlahden ampuma 281 metriä vuonna 2019, joka menee kaikkien aikojen ampujatilastossa viidenneksi. Edellä on Markku Vilppola 300 metrin tuloksella. Kovin tulosparannus on Jerellä, ensimmäisen kilpailun (toukokuu 2016) tulos oli vaatimaton 141 metriä, toukokuuss 2018 menikin jo 313 metriä ja elokuussa 2019 peräti 422 metriä.

Naisten ennätys on Elina Nurmen 238 metriä vuodelta 2018, toisena Kaisu Natunen 223 metriä, samassa kilpailussa. Lasten (alle 15 v.) ennätys on 151 metriä vuodelta 2009, toisena Vanamo Reiniaho 143 metriä vuonna 2014. Viimeksi junnuampuja oli mukana vuonna 2015.

Täytyypä kysästä mikä jousi Emilillä tuolloin oli.

Eikäs tuo naisten 238m ollut se Elinan ampuma? Sekin oli ensi yritys jos oikein muistan.

Joo, Elina tietenkin. Korjasin tuohon ylös. Elinalla on kirjattuna elokuun 2010 kilpailusta tulos 101 metriä.

Oho! Tuo on se vuosi kun hän ekaa kertaa Kuralassa teki jousta ja kaverinsa kanssa kilpailuunkin osallistui. Me taas tutustuttiin vasta seuraavana vuonna ja 2012 meistä tulikin sitten pari.

HAH! Ei pidä paikkaansa! Elina on ollut kisoissa ekan kerran vasta 2011 ja siitä on Isotalo Jounin ottaman kuva facessa. Jousi oli Ikäheimolta lainattu ja pituus kisoissa hän on ollut vasta 2018. Kyseessä on joko virhe tai joku toinen Elina.

@M.Reinikainen – tiedätkö, kuka tuo Nurmi voisi sitten olla? Jotenkin ajattelin heti, että Elina mutta onkin joku muu:

Kun katsoo kisassa mukana olleita niin sieltähän läytyy sijaltä 27: Päivi Nurmi.

1 tykkäys

Kiitos Mikke! Päivi Nurmi oli ollut aiemminkin pituuskisoissa - ratkaisu siis löytyi.

Ja mainittakoon vielä, että Elinan ampuma 238 metriä on jaetulla toisella sijalla ensikertalaistuloksissa. Myös Esa Lehtorinne ampui 238 ensimmäisessä pituuskisassaan.

1 tykkäys

OHO! Millos Esan ekakerta oli? :smiley:

Esan “pituusammuntaekakerta” oli vuonna 2012.

Maagine vuosi.

Maaginen vuosi tosiaan. American round kulki useimmilla hienosti, itse ammuin oman ennätykseni 274 metriä, voitto molemmissa lajeissa. Mikkeä ei tosin pituusviivalla näkynyt…

Mää taisin olla radan pystyttäjä ja jättäydyin pois myös AR kisasta?

Mites meikä noin korkeella tilastoissa kun oon tehny kerran pituusnuolisetin ja kerran sitä korjannu. Pual huolimattomasti osallistunu muutamaan pituuskisaan. Mikke ampunu sotajousilla jotka pudottaneet Mikken tulostasoa (mainittiin tuolla T.R.), no mulla kaikki jouset metälle tehtyjä jousia, eikä ainuttakaan ns. pituusjousta ole tehny, että mettäjousetkin on sitten pudottanu tulostasoa(ni).

Tähän lajiin ei vaan riitä aika. näemmä.

1 tykkäys

Yhdeksän kertaa osallistunut kisaan ja keskiarvo yli 200 metriä, niin kyllähän siitä metrejä kertyy. Jos Mikke olisi ampunut kaikki kisat kunnon pituusammuntakalustolla, niin keskiarvo olisi selvästi suurempi. Sinä olet ampunut hyvin ja tasaisesti metsäkalustollakin – ei se mitään tulostasoasi ole pudottanut. Sinulla huonoin tulos on 194 metriä ja paras 239 metriä, eli aika pieni vaihteluväli. Mikke on taas ampunut 164–301 metriä, eli paljon isompi vaihteluväli.

Tee @JMenna nyt vaan kunnon pituusnuolia ja tule ampumaan pituutta! Olet vasta sijalla 13 tuloksella 239 metriä pituusammuntatilastossa. Paljon parempaankin olisi kyllä edellytyksiä!

Minä osallistuin ensimmäisellä ehjänä kestäneelläni jousella pituuskisoihin… Ja metrejä on silti. Muuten, huomionarvoista on että nuo mun kaikki tulokset on ammuttu alle 140cm jousella. Siis kertaakaan en ole kirjauttanut tuota pidemmillä jousilla mitään tuloksia. Kyllä niillä pidemmilläkin lentäs, mutta kaikki aikanaan!

Jere - seuraavasta kisasta yli 495 metriä, niin saat hilattua kisakohtaisen keskiarvon yli 300 metrin!

2 tykkäystä