Peurapaisti

Yllätin perheeni ja itseni tekemällä peurapaistin ja juurespadan. Paisti ei ollut omaa kaatoa, kun olen pienriistamiehiä, mutta omilta mailta kumminkin.
Resepti on sovellus netistä löytämistäni.

Porkkanat, lanttu ja perunat pilkkoen ja pannussa paistaen värille ja pataan. Viimeisenä sipulit käristäen ja pataan. Sekoitus, mukaan hunajaa, tinjami, persilja, oregano, suola ja pippuri sekä loraus vettä kera kasvisliemikuution.
Uuniin tunniksi 150C.

Reilun kilon peurapaisti kuumalla pannulla pyöritellen. Eli pinta kiinni paistaen. Pintaan pippuri, suola ja rosmariini. Uunivuuan pohjalle loraus punkkua ja uunin etuosaan n. 40 min. Suositeltu lämpö paistolle oli 110-120c, mutta kun uuni oli jo 150 ja juurekset siellä, aattelin että etuosa on nippa viileempi. Kun paistomittari näytti 60C niin paisti ulos ja folioon tekeytymään 15 min. Paistin irronnut liemi käy kastikkeeksi, sitä voi keittää paksummaksi halutessa ja maustaa.

Kera punaviinin ja tumman oluen aivan ateria. Tätä kelpais tarjota vierraillekkin. (ihan helkkarin hyvää!!!) Paisti oli medium ja kuohkea. Juurespata makean mehukas.

Punaviini ja olut aina hyviä!

Kyllä.

3 tykkäystä

Oih autuutta <3