Peuran jänteitä koiranruokakaupasta

Bongasinpa peuran jänteitä Joensuun musti&mirristä, jotain 30-40cm pitkiä, 4,5€/100g. Pussitin sitten 300g, vaikka tarvetta ei varsinaisesti edes olisi!

onko vielä kys. liikkeessä noita? Vois olla paikallaan muutama lisäjänne mun tulevaan 300 lbs kapistukseen. Asun samoilla hoodeilla.

Jäi sinne, siis prisman yhteydessä olevaan. Valkkasin nuo puhtaimmat joukosta pois, niin ei tarvitse nahkoista jne maksella. Mutta lähes samaa matskua.

Varsijousiin ladottiin järkyttävät määrät jänteitä, useita satoja grammoja. Jossain oli jopa kilo?

Jopas oli kummallisia jänteitä. Nakuttelin vasaralla, niin poksui ihan pieniksi atomiksi koko jänne. Mitähän tää tämmönen on. Kelpaisko edes liiman keittoon?

Niikuin tästä olen sanottu jo montakertaa. Mikään joka tehdään eläinten käyttöön ei toima samalla tavalla kuin jos se olisi tehty vartavasten jousien käyttöön.
Yhtä ainuttakaan valmista luonnon narua et ei saa toimimaan kunnollla jousen jänteenä jos se on tehty vaikka puutarha käyttöön.
EIKÄ yksiään eläinten ruuaksi tarkoitettu janne tai raaka nahka käyttäydy kuin sen luulisi. Jotkinisommat rakanahka luut voivat toimia mutta ne ovat kaikki pääsääntöisesti käyneet niin monen erillainen prosessin läpi, että EU direktiivien suojeluksessa niitä saa myydä eteenpäin. Kuidut tuhotaan jotta ne eivät riko suolistoa ja kyllästetään vaikka mansikka uutteellla jotta piskin hengitys haisisi keväälle.

4 tykkäystä

Niih, eiköhän nuo koirille tarkoitetut jänteet ole kunnon kuumakäsittelyn saaneet pöpöjen ja muun biotoiminnan lamaamiseksi ja siinä samalla isommat molekyylit pilkkoutuvat ja/tai haurastuvat.

Eipä ollut tullut tämmönen vastaan. Vaikka näitä jousifoorumeita on jokunen tunti tullut selattua! Ei sit ni ei. Puruluista jotkut on nahkaliimaa keittäneet, sen kesto kiinnostaisi näiden käsittelyjen jälkeen.
Löytyy multa materiaalia muualtakin kun koiranruokakaupasta, kunhan vaan kerkiää tehdä.

Nuo eivät edes ole mitään jalka- tai selkäjänteitä. Jänteiden nimellä voidaan myydä mitä tahansa lihasta poikkeavaa kudosta. Sain kerran yhdeltä metsästäjältä “niskajänteitä” ja se oli juuri sellaista pehmeän ruston kaltaista tavaraa. Koiralle meni. Nuokin ovat varmaan jotain sidekudosta, jota ei ole kehdattu eineksiin tuupata…

joojoo lopettakaa jo :sleepy: näin vain sanan “jänteet” ja siirsin vastuun kaupalle :smiley:

1 tykkäys

Voi pientä :heartbeat:

Pakko suolata. Noi on ihan kuraa. näin jotain vastaavaa kamaa 1998 ja kuraa oli. on yhä. Syö Jere ne. Ne on syötäväks tarkoitettu…

Siinä olisi astetta miehekkäämpää suolukkaa oluen ja lempiohjelman kanssa, vieläkö dippaisi sulaan supinihraan niin vot !

Hah! On meillä onneksi yksi nelijalkainen, joka mielellään ottaa työn vastaan.