Petikon vaisto?

Onko Petikon vaistoa tänä vuonna?

Kyllä on, 5.6 sunnuntaina. Kirjoittelen kisakutsun tässä piakkoin. Valitettavasti näillä näkymin tulee olemaan viimeinen Petikon Vaisto ellei järjestämiselle löydy jatkajia.

No jopas! Onhan tuossa aina oma hommansa ja vapaaehtoisten aika on kallista. Petikossahan on myös Laaman lenkki näin keväisin. Voisiko näitä jotenkin tulevaisuudessa yhdistää, kisa on kuitenkin hyvin samantyyppinen.

Mutta harmi jos loppuu, kiva kisa ollut aina, hyvä tunnelma, hyvät rastit ja hienot palkinnot.

Päivä on jo kalenterissa, ollut jo pitkään…!

Harmin paikka! Patis ja Menna vetäytyy muihin hommiin… Mikäs siinä. Artemiksessahan on meidän @Mathias ! Siinä jatkajaa? :smiley:
Laaman lenkin kanssa olisi varmaan hyvä yhdistää tosiaan.

Toki minäkin tulen Petikkoon tänä vuonna. Seuraavana kuutena viikonloppuna kisat muuten. Löytyyköhän virtaa ja sopua kotona käydä kaikissa? :thinking:

Lomamatka osuu samanaikaisesti, niin en pääse tänä vuonna osallistumaan. Harmi jos jää viimeiseksi kerraksi, toivottavasti löytyisi jatkajia! Itselläni ei riitä energia eikä aika ottaa siitä vastuu.

Ei nyt vielä heitetä kirvestä kaivoon tulevaisuuden osalta. Minä saatan olla remmissä jatkossakin :slight_smile:
Vuodet vierii ja elämä vie, katsotaan rauhassa.

3 tykkäystä

Ok, su 5.6. sattuu olemaan minulla vapaata, joten todennäköisesti olen tulossa. Kiva kisa on Petikko ollut. Mutta ymmärrän hyvin, että organiseeraaminen alkaa ajan mittaan puuduttaa. Ei se ole yhden eikä kahden miehen hommaa.

Itselläkin alkaa ikä painaa 63-vuotiaana. Yhä vähemmän saa aikaan, kun on vapaapäivä. Työpäivinä ei jaksa paljon muuta kuin kotiin tulon jälkeen syönti ja sitten sohvalle nukkumaan.

Valmistujaislauantain jälkeinen sunnuntai pitää kisapäivänä. Viime vuonna se vaihtui muistokisan takia. Mutta su 5.6. ammutaan 11. Petikon Waisto. Meikä valaa vielä mitalit.

Heikki valaa uskoa soihdunkantajana tulevaisuuteen. Hienoa.
Tosiaan hieman motivaation puutetta on ollut itsellä enää pyörittää sitä. Toki upea kvartetti ollut nää vuodet: Lauri, Patis, Heikki ja meikä. Jurillakin oli kova uho vielä alkuvuosina perinteen tekemisestä. Ja tehtiinhän me kisasta perinne kun se on jatkunut näinkin kauan.
Organisaatiossa olisi tilaa nuoremmille tai vanhemmille aktiiveille. Artemiksen perusrata on sillee laatua perushyvä että kisan palaset: Tiedotus, palkinnot, tuloslaput, turvallisuus, radan rakennus, tarjoilut ja erikoisrastien kyhääminen ei ole mikään ihan mieletön vaiva.
Lasken karkeesti 4 tekijällä ja jokainen laittanut kisaan n.10 valmistelutuntia niin se on siinä.

Petikon Waiston pistelaskentakin on liki legendaarista tasoa. Waistolla sekin…

Kuolemattomia rasteja 3D maastoradan lisäksi on vuosien aikana ollut paljon: Kuppijuoksu (vihattu), Tukinkantorasti, Faaraon kärryt (oli kai 3 vuonna ja Mikke tuuppas kurvin yhtenä vuonna niin vauhdilla että meikä lensi faaraon kärryistä :slight_smile: jousineni, nuolineni )?, Liikkuvat linnut yläviistossa, Petikon paholainen (liikkuva) , Rekkarusakot, Tietokonenäytön tuhoaminen, läpäisyrasti jne… ja mitä niitä on ollut.

Monia ideoita on jäänyt toteuttamattakin. Monesti puhuttu jonkinlaisesta jousiampumajuoksusta. Hieno ja hieman metsästyksellisempi olisi Jousiammuntasuunnistus. Ajanotolla nämä kummatkin tietysti. Tiedossa olisi varmasti kovaa sähläystä. Sinne kun sekottaisi tukinkantorastia ja kitkatulentekorastin ennen ampumasuoritusta niin kisa olis melko eräinen ja monipuolinen. Ideoin muutamina vuosina tussunuolirastia jossa lätkävarustein tai muuten haarniskoidut jannut tulisivat avokentältä ja pyrkivät kosketusetäisyydelle ampujaa.Tämä olisi hieno ja monipuolinen pisteyttää. Se on yllättävän lyhyt aika kun kannattaa ampua lähestyvää miekkamiestä jos haluaa osua ja ehtiikö nokittaa toista nuolta enää…? Vaikea rasti tehdä turvallisesti ja vakioiden lähestyvän juoksijan väistöliikkeet.
Ja se legendaarinen idea että litran tuoppi tyhjäksi ennen ammuntaa- ajanotolla… no joopa joo ja joopa joo.

1 tykkäys

Pari kertaa Petikossa olen kilpaillut ja on ollut kyllä kivaa. Sitten tuli sellainen fiilis että kun vanha pärjäs niin tehdään muutama sellainen rasti (esim. köysien ali ryömimiminen) että vain nuoret ja notkeat pärjää. Enpä ole sen jälkeen vaivautunut. Mun mielestä hyvä rata on sellainen mikä soveltuu kaikille tasapuolisesti.Mutta jos halutaan lisää liikkuvuutta ja äxöniä niin ilmoitukseen että EI Vauvoille ja Vaareille. Meinasin tänävuonna osallistua, mutta kuullostellaan!!!

Onko minulla nyt joku virhe kirjanpidossa vai mikä mutta tilastojeni mukaan @mare on osallistunut vain kerran Petikon Waistoon, vuonna 2017, sijoitus toinen. Kyllä Petikossa on melkein aina vähän vanhemman polven edustajat pärjänneet, vaikka fyysisiä rasteja on ollut mukana. Vaikka olisi mukana millaista päälläseisontaa, yhdellä kädellä ammuntaa, maratonia, akrobaattirasteja, niin mukana ollaan, vaikka vaari-ikään olenkin jo ehtinyt… Tässä lajissa kova tilastodata osoittaa, että jousiampuja vain paranee vanhetessaan!!!

1 tykkäys

Sun tilastot ei nyt täsmää Yhden kerran osallistuin primipyssyllä ja toisen kerran modermiluokassa mutta niitähän ei lasketa.Mutta onhan näitä kisoja mitä käydä.