Paarma Round

En ollut varma kehtaako tämän laittaa tänne vaiko mitä teit tänään-threadiin. Modet siirtäköön jos liian röyhkeää.

Peurakallon perinteikkään jousiammuntaradan viralliset avajaiset järjestettiin tänään Armon Vuonna 2019 AD lähellä kesäpäivän seisausta. Avajaiskilpailuna ammuttiin GNAS:in virallisiin kierroksiin kuulumaton Paarma Round. Säännöt typistettynä: jousen ja nuolten tulee olla luonnonmateriaalia, ammutaan 10 nuolta/matka (10, 20, 30 ja 40 yds) taustaan jossa on 40 cm ja 60 cm taulut (FITA). Kustakin taulusta lasketaan 5 parasta nuolta lopullisiin pisteisiin. Kilpailun voitti Heikki Oja 45-paunaisella pähkinäjousella (Corylus Avellana), 26 tuuman vetopituus. Nuolet bambua.

Taustaa. Radan nimikkoeläimen kallo kunniapaikalla.

Osumia kympistä

40 yds. Kuusen aiheuttama este pikantti lisä.

Pisteet merkitään laudankappaleeseen timpurinkynällä jotta ne noteerataan.

Kilpailun osallistujamäärä 1.

6 tykkäystä

Kuinka monta paarmaa Paarma Roundin aikana pitää nitistää, jotta tulos on tilastokelpoinen?

Ammutaanko siis 30 ja 40 jaardilta isompaan tauluun ja 10 ja 20 jaardilta pienenpään tauluun, vai miten? Maksimipistemäärä ilmeisesti 180.

1 tykkäys

Paarmoja ei ole pakko nitistää mutta jos kierroksen jälkeen löytyy yli kymmenen vähintään peukalonpään kokoista paukamaa niin tulos kerrotaan kahdella, yli 20 niin kolmella jne. Mulla oli vain kahdeksan. Jokaiselta matkalta saa ampua kumpaan hyvänsä tauluun mutta pisteisiin lasketaan vain viisi parasta per taulu. Ja tosiaan unohdin, pisteet imperial-tyyliin eli vain värit lasketaan.

1 tykkäys