Osagepituusrekurvi 72# @18"

1930-luvun jenkkien pituusammuntaennätysten innoittama rekurvijousi. Pituutta vain 104cm, mutta voimaa sitten vähän enemmän. Leveyttä 41mm, refleksiä 45mm. Kahvaan höyrytin refleksiä, joten tilleri on kuten kuuluukin, hieman kahvasta taipuvan näköinen. Painoa jousella on 306g.
Tälle lopullinen veto lienee 78# @20" tai pidempikin. Jänneselän vetäytyminen kuivuessa sai pieniä halkeamia lapojen sivuilla aikaan, mutta saattaapa pysyäkin kasassa.

4 tykkäystä

Karmeat paunat pulikalla !. Paljonko liimasit jänteitä tuohon ? Mulla on vielä oma saman mittainen liimaamatta.

On joo. Tuommoinen 75-77# näillä vetopituuksilla on oma maksimi minkä jaksaa vetää. Refleksi lisää aina pikkuisen myös hankaluutta. Viime vuonna olisin vastaavaa jousta jaksanut ehkä 60-65 paunaa vetää, joten talven vetoreenit on auttaneet. :slight_smile:

60g on jänteitä näissä kaikissa mun jännejousissa. Se on semmonen määrä, joka ei oikein anna armoa väärin tilleröinnille jos jousi on tätä pidempi. Tuon 124cm syreenin kanssa oli vähän rajoilla, kun tilleröinnin kanssa turasin. Näillä 100cm mitoilla 60g on oikein passeli.

Tuo rakoilu/repeäminen mistä kirjoitin, olisi voitu ehkäistä sillä, että olisin tilleröinyt jousta enemmän ennen jänneliimausta. Puu siis ei päässyt taipumaan jänneselän kuivuessa tarpeeksi, jolloin jänneselkä repi itseään irti reunoilta. Hypoteesini on tämä. Ujutin toki rakoihin liimaa huomattuani ongelman.

Hieno “pikkujousi”!

Laitahan kuvia halkeamista.

Pieni paholainen…
Halkeamat näyttää tällä hetkellä tältä

Mun mielestä tässä jousessa vois olla potentiaalia noilla 20"+ vedoilla. Rekurvit pääsee oikeuksiinsa ja paunojakin alkaa olla kunnolla.

Jos miettii että veto on lyhyt, ammuinhan mä viime kisoissa sen rapiat 240m jollain 17-18" vedolla.

Täysin juoksevaa pikaliimaan vaan väliin ja menoksi.

Ujutin ensimmäisenä pikaliimaa jonka jälkeen vielä varmistelin jänneliimalla :smiley:. Ummessa on.

Tämä jousi on toinen potentiaalinen “voittaja”. Potkua riittää ja vähän lisää vielä vetopituutta ja tietenkin puhdas laukaus, niin saadaan juhlia sitten toukokuussa pituusammuntaviivalla!

1 tykkäys

Tuliko halkeamat tosiaan jänteiden kuivaamisen aikana? Oliko pulikka salettiin kuiva ennen jänteiden liimausta? Kauan jänteet kuivuivat ja missä lämpö/RH%?

Räjähtääköhän tuo…? 50/60…Toivotaan ettei tule simmuun kuhmu…

Jere, sun jänneselät on paremman näköisiä jo. Ei huikeita, mut edistyneet. :slight_smile:

Eipä tullut puun kosteus mieleen, mutta rekurvit myöskin ottivat pitkittäishalkeamia taittaessa ja monet sanovat näiden olevan juuri mahdollisia jos puu on kosteaa. Ne eivät kuitenkaan haittaa, joten olkoot siellä.
Joten saattaa olla kosteuden kanssa tekemistä. Onneksi ei ole nuo raot kasvaneet yhtään.

Ei tämä räjähdä… :slight_smile: Ei ole myötäkäyristynytkään yhtään!

Älä tämän jousen jänneselkää katso :smiley: huonoin näistä viimeisistä jousista, semmonen kakku tuli tämän jousen päälle 60 grammasta, että meni tuommoiseksi kyntöpelloksi, kun meinasi valahtaa kahvan kohdalta alas. Kampaan jänteet kyllä ja tuleehan niistä nätimpiä. Ohkasia kerroksia kun vetää niin tulee siisti.

Tässä muutama.

Kyllä se räjähtää… hah. Hitot ku Auer ei ole enää täällä. Sekin kannattais räjähtämistä!

1 tykkäys