Osagejännejousi 57# @22"

Lyhyt jännejousi makean elastisella vedolla. Pitää 9,5cm refleksiä suoraan jänteeltäoton jälkeen. 9cm rekurvit, piti taipuvat rekurvit tehdä, mutta tuli nyt tuollaiset. Pituutta on 124cm, leveyttä 37mm keskilavoissa todella vaihdellen oksankohtien takia. Jänteitä selässä 60g.
Tämä oli ohut lohkaistu osagesoiro, mistä ajattelin että 30-40 paunainen tulee, vaan olipa puuta vaikka mihin!
Ihan mukavan oloinen peli, joten tässä sitä olisi vaikka preeriakisaan pyssy.
Pitää tehdä jännejänne tälle.

Vetokuvasta perinteinen, “laitan kun saan kuvaajan paikalle”, yritetään pikapuoliin…
6 tykkäystä

Näppärän näköinen jäkkärä! Hieno.
Jännä nähdä osagea suomalaista maalaismaisemaa vasten.
Mitä ovat nuo vatsan reunojen viirut?

Tämä jousi on sen jännejousisetin tuloksia mistä postasinkin aikaisemmin. Syksyn saldoa ja kuuman taipuisaa puuta

Kiitos vaan. Siinä on vähän maisemaan kuulumatonta väriä. :smiley: Osage tekee joskus tuollaisia tummia viiruja ja jotkut lustotkin ovat osittain tummempia kuin muut. Tätä tummuutta pidetään paremman osagen merkkinä, ilmeisesti.

Kun puhuin tuosta ohuudesta, lapojen keskikohdat on peräti alle 10mm paksut. Ja koska jenkit sanoo että “thicker is quicker” - täytyy tämän jousen olla todella hidas. :grin: Saa nähdä!

Nyt on kyllä makea jousi!

Kokeilepas pituusammuntaa tällä - vielä kun otat nokeista puolet pois.

Kiitos, kyllä osagesta syntyy. Tuntumaltaan vähän samanlainen kuin syreeni, mutta samoilla lapapaksuuksilla jäykempi, mielestäni.

Rekurvit on pohjista 20mm leveät, kärjistä 13mm leveät (nokkien pohjat tietysti vähemmän). Voi noista vielä raapia, mutta hieman pelkotiloja on kaventaa rekurvien pohjia tuosta 20mm vähemmäksi. Kyllähän se Simon Seiss tekee kaposia ja ilmeisesti jänne ei vedä ohi rekurvista… Urat nyt ainakin pitää vetästä jänteelle.

Otti poikkeuksellisen vähän settiä tää jousi, ehkä 2-3cm ja tämäkin oli vain jänteillä pingotettua refleksiä. Pitää tulevaisuudessa jänneselystää reilusti ohkasempana jouset, kuten tämän kanssa tein.

Massa on muuten 400g.

Ihan söpökkä osage Jere. Sain sykyllä Ranelta osagen palan jossa mittaa noin 140 cm ja paljon halkeamia pitkittäissuunnassa. Nyt aloin sahailla sitä niin kävi ilmi että tulevan jousen keskikohdilla halkeamat etenevät nätisti kummaltakin puolen lähelle selän keskikohtaa jättäen sinne n.15mm ehjän kohdan leveydeltään. Ei tule jousta siitä.

Onko jollakulla vielä osagea nurkissaan? Voisin slaissin ostaa. Pitää yksi osage elämässä edes koittaa. Kunupuu maineeltaan kuitenkin.

Kiitti. Onhan mulla tuota osagea lisää, 100-105cm ja sitten niitä 2 metrisiä. Kuten tässäkin, on noissa joissain jännelinjan oikomista edessä ja pikku mutkia. Mutta voisihan multa liietäkin aihio.

Tässä vetokuvaa jousesta. 9cm jännekorkeus ja jänne on nyt väliaikaisesti bcy 452x materiaalista, 1,3mm paksu. Sanotaanko että, lähes kaikki energia jää nuolelle…

3 tykkäystä

Ota ainakin 1" alempaa kiinni.
Tuo on muuten ihan sama kuva kuin tuolla ylempänä??

Kahva on mitä on, mutta katsotaan. Ehkä jatkossa voisi mitoittaa hieman alemmas.
Laitoin vetokuvan myös aloitusviestiin, just äsken.

Kahva voi olla täysin symmetriseksi mitoitettuna keskelle, mutta ote voi silti olla täysin toisen lavan puolella.

Kyllä taipuu kauniisti! Mites lentää pituusammuntanuoli - toivottavasti pitkälle?! Tuosta saisi varmaan ihan hyvin pari tuumaa pitemmänkin vedon irti.

Kait tuolla jonkun verran roiskasee… Otetaan keväämmällä ammuntatreeniä ja haetaan tuntumaa. Voishan tuolla ehkä pitemmälle vetääkin.

Mittasin ohimennen paunoja tästä jousesta 4" vedolla, joku 21 paunaa näytti mittari. Ihan hurjia alkujännityksiä. No syreenijännerekurvi näytti 28 paunaa…

Voisi mittailla paunat ja tehdä voimakäyrän. Ja chronon saapuessa ottaa nopeuslukemia. Näistä voisi tehdä ihan rutiinin, kun uusi jousi valmistuu.