Osage-LB

Mitä tein -ketjussa luvattu tekele on nyt öljyämisvaiheessa. Aika massiivinen kepakko tuli tästä alkuun hieman myötäkäyrästa osage-aihiosta. Selkä vain kuorittu, enkä poistanut vaaleaa pintapuuta. Vannesahailin karkeasti syykulkua seuraillen leveydeltään sopivaksi. Sitten otin hiukan paksuusmittoja laminaattijousestani plus joku milli työvaraksi, jonka jälkeen vannesahalla ja nauhahiomakoneella muotoa jouhevaksi. Paksuudesta huolimatta tuntui lattiaa vasten taivutellessa antavan mukavasti periksi, joten pyöristelin selän reunat ja raspasin vatsaa pyöreäksi. Tilleritelineessä pitkällä jänteellä pelästyin, jotta tuliko liian letku, mutta onneksi oli aihio 75" pitkä ja lyhennys 72":aan korjasi pelkoja ja tilannetta. Nokit ja nuolilevyn tein jostain zebranon kaltaisesta kovapuusta, joka öljyttynä meni melko tummaksi. Paunamittari näytti tilapäisjänteellä n. 79 lbs @ 28" ennen yhtäkään ammuttua nuolta, joten muutama pauna taitaa vielä lähteä, kun pääsee sisäänammuntavaiheeseen. Tilleri näyttää (kuvaa myöhemmin) hiukan toispuoleiselta, mutta johtunee suuremmasta ylälävan myötäkäyryydestä.

1 tykkäys6 tykkäystä

Osage Orange -jousi toimii. Testiammunnat suoritettu ja satakunta nuolta lensi tauluun. Laiskahan tuo on laminoituihin hikkori- ja bambuselkäisiin jousiini verrattuna, kun on reilusti myötäkäyrä. Paunoja jäi ammunnan jälkeen 76 lbs @ 28", eli on samaa luokkaa jäykkyydeltään, kuin viime aikoina kisakäytössä olleet jouseni. Muutama varvi öljyä vielä ja nahkakahva.


5 tykkäystä

On kyllä komea jousi! Vähän sellainen sotajousihenkinen - vaikka onkin “vain” eläkeläisen paunat… Äkkiä katsoen menee kyllä marjakuusesta. Laitahan vielä sivukuva ilman jännettä, jotta näkee, kuinka paljon myötäkaarevuutta siinä on. Tillerimuoto näyttää kyllä hyvältä.

Esa teki jousen! Aivan mahtava ja vielä hyvännäköinenkin. Siis jousi.

Tässä sivukuva. Kun nokit on lattiassa, jää kahvan kohdalle 4,5 cm väliä. Aihiossa oli lähdössä pari senttiä myötäista, eli reilusti tuplaantui myötäkäyryys. Lämmittämällähän tuota olisi voinut koettaa oikoa ennen pintakäsittelyä…

1 tykkäys