Onko tämmöstä oikeesti olemassa?

Onko oikee juttu vai joku trikki? Menee metästely ja tussusota ihan uusiks…

Pakko olla trikki, kun osaa valikoida, minkä asian muuttaa näkymättömäksi ja mitä ei. Lisäksi kankaan “läpi” näkyvä kasvusto on täysin vääristymätön. Vaikka olisi kuinka hieno optinen taittumisefekti, niin kyllä nyt pientä värinää olisi havaittavissa.

Tällaiset on aina feikkejä.

Frodolla oli samanlainen haltiaviitta

1 tykkäys

Frodolla oli Galadrielin antama harmaa haltiaviitta, kuten koko sormussaattueen hobittinelikolla. Just luin ääneen koko sormustrilogian pojalle. Ite oon lukenu 2 kertaa aiemmin. Harry Potterilla oli tommonen trikkiviitta, eli eipäs sekoteta haltioita ja velhoja… tää on kuitenki asiasivusto.

2 tykkäystä

Juuri niin!

Haltiaviitta ei tehnyt näkymättömäksi. Se vaan suojeli käyttäjäänsä sopeutumalla ympäristöön ja luontoon. Siinä meille mallia.

1 tykkäys

Olipas paha aukko sivistyksessä, on kuitenkin tullut mukuloitten kanssa katsottua molemmat useampaa kertaa. Ilmeisesti olen eläytynyt liian voimakkaasti tarinaan niin että mokomat pikku seikka on sekoittunut noiden välillä :blush:

Katsottua?

Vaan entäs luettua? Ja Silmarillion sitten kans!

Sormusten herrat ja silmarillion tuli luettua joskus murkkuna mutta ei niitä enää muista. Potterit on lukematta, pitää säästellä siihen jos pääsee joskus ylenemään Papaksi asti.

1 tykkäys

Jatketaan vielä vähän, että tutkimusta kyllä tehdään:


https://www.nature.com/articles/srep29363

Ja tässä vielä tarinaa tuosta alkuperäisestä videosta: