Omenapuujousi 150cm 38# @25"

Tein american roundia edeltävillä viikoilla tämän jousen tauluammuntakäyttöön. Pidemmät jouset petti, joten ammuin hieman lyhyemmällä vedolla. Pitkältä tuntui tuo 25 tuumaakin lyhärimiehelle. :smiley:
Omenapuuta siis, 150cm ntn, 25" vedolla 38#. Leveimmillään lavat 45mm. Poikkeuksellisellisesti en paahtanut vatsaa, ehkä senkin takia tuli vähän lussu peli. Settiä jäi 1-2cm jänteeltä oton jälkeen. Jousessa on sivunokit ja pellavajänne.
Kahvaan tein ensimmäisen punotun nahkakahvan, kreetalaista lehmännahkaa, nahkanyörillä punottuna. Pientä aaltoilua löytyy lavoista ja höyryttämään joutui deflexiä suoremmaksi, joten tilleri voi hämätä. Myöskin jännelinja näyttää kuvissa hassulta, se osuu oikeasti ihan kahvan keskelle.

Nuolet on kuusta 28", kalkkunasulitus 3" ja lisäsinpä vielä vetopituusmerkin 25" kohdalle.
Näillä ammuttiin pyöreät 130 pistettä tämän vuoden american roundissa. Noh, ensi vuonna paremmin. :smiley:


2 tykkäystä

On kyllä niin karakteerijousi kuin vain voi olla. Mä taisin jo paikan päällä udella että miten sä tilleröit ton? Pitääkö tota mutkaisuutta huomioida jotenkin, jättää jompaa kumpaa reunaa paksummaksi tms? Saatoit muuten jo vastata siellä paikan päällä mutta vanha mies ja dementianalkua, ei enää muista.

Heh, no ei tää ny vielä niin… Pientä aaltoilua tuolla mutkaisessa lavassa oli, joka häiritsi eniten. Mutta tosiaan, ei tuo mutka lavassa vaadi mitään erityistoimia. Ei se kääntyile sen erityisemmin, mitä nyt ehkä ihan vähän kiertyy jolla ei ole mitään väliä. Ihan normi tilleröinti vaan ja aaltoilun takia paksuus taper hyvin mielessä. Eli lapojen tasaisesti oheneminen. Vähän tietty oli lievää B-profiilia, joka mietitytti kanssa.

Hieman hauska juttu, mutta totta - tämä oli paras aihio mikä vajasta löytyi sillä hetkellä, joten jousi siitä tehtiin!