Nokista haljenneen jousen korjaus

Muutamien satojen laukausten jälkeen lämpökäsitellyn isotuomipihlajajousen nokki halkesi kesken hyvän ampumasession. Olin jo valmis laittamaan jousen raadon hiiligrilliin antamaan pihveille aivan erityisen hyvän aromin kun tämän mainion foorumin kokeneemmat jousenrakentajat kannustivat korjaamaan mitättömän vaurion " eihän se edes ole rikki" jne… Elukkaliimaa kehotettiin käyttämään, liimaa väliin ja takaisin ladulle… Ja niinhän minä tein.

Nokin alta viilailin hieman uraa johon saisin mahtumaan jännettä ilman että se muodostaisi donitsia. Alapuolen kahdelle jännesidokselle en uraa tehnyt. Näppituntumalle tehtyä elukkaliimaa ensin viisi kerrosta halkeamaan ja sitten yön yli puristimilla ei mitenkään tiukasti kiinni mutta kuitenkin niin että ei kuivuessa irtoa. Seuraavana päivänä hampaiden välissä pehmitetyt jänteet paikalleen. Ensin sivelin primeriksi elukkaliimaa ja sen jälkeen kiersin jänteet. Tämän jälkeen pari kerrosta elukkaliimaa ja kuivumaan muutamaksi päiväksi.


Pakollinen pönötyskuva tallin hämystä, reilut 60 laakia korjatulla nokilla alla.

5 tykkäystä

Ai että, makiaa että sait jousen takaisin kuntoon. :ok_hand:
Kyllä se aina ketuttaa niin paljon heittää rikki mennyt jousi. Vois melkeimpä sanoa että aina kannattaa yrittää korjata vaikka kuinka pahasti menisi.

Kuvaa katsellessa tilleri ei miellyttänyt silmää. Tänä aamuna siitä lastusin puolenkymmentä paunaa pois, pitää tehdä vielä pieni jälkipaahto testimielessä. Jospa sen pääsisi sitten pintakäsittelemään.