Myytinmurtajat jr

Tämän viikon jaksossa ammuttiin odysseuksen myyttiä eli renkaiden läpi suoraan. Mukana oli myös Byron Ferguson. Viihdyttävä ja visuaalisesti hieno toteutus. Tulee varmaan vielä uusintana

1 tykkäys

Tuossahan ne.


Näyttävää toki mutta vähän jenkkityylistä paisuttelua. “Does an arrow fly straight?” – no ei lennä… Riippuen renkaiden etäisyyksistä ja nuolen lähtönopeudesta voidaan toki laskea, että millä ehdoilla haaste on ainakin teoriassa toteutettavissa. Sitten tarvitaan enää puhdas laukaisu.

Olen alusta saakka ollut Myyttäri-fani, mutta kyllä oman ekspertiisin alueella saa aika usein puistella päätään jätkien johtopäätöksistä.

Irstain virhepäätelmä on varmasti se, kun Adam ja Jamie totesivat, että leikkaava nuoli ei läpäise käytännössä sen paremmin kuin kärjetön nuoli, kun poikien ikisuosikki ballistinen geeli niin osoitti. Erilaisten nuolten läpäisyerot kuitenkin häivettyvät ballistisessa geelissä pahemman kerran, mikä on todettu kokeellisesti eri yhteyksissä, mutta ei Myyttäri-labrassa.

Robin Hood-myytissä (voiko tauluun ammutun nuolen halkaista ampumalla toisen nuolen sen perään) tulos oli: Busted. Testissä käytettiin kuitenkin POC-vartisia nuolia, joiden puuaines on erityisen tasa-aineista ja pitkälle etenevää halkeamista vastustavaa nuolipuiden joukossa. Jos kokeessa olisi käytetty vaikka nopeasti kasvanutta kuusta tai hitaasti kasvanutta saarnea, olisi näyttäviä täyshalkeamia hyvinkin voitu nähdä.

Tässä jaksossa ihmettelin miten ne ei saanu varsijousen nuolia yhteen reikään, niinkuin taljalla. Muutenkin ne ei vissiin halunnut sitä vaihtoehtoa kun sen nuolia ja rakennetta näytettiin vain vilaukselta. Mutta olihan karmeeta kattoa kun Ferguson ampui nuolia paskaksi. Paradoksikin tuli varmaan kaikille selväksi vaikka vähän huonosti selitettiin.

Hiltatapahippaa… ja semmosta juu… Ferguson ampuu niin läheltä Odysseuksen testiä, että nuolen lento ei ole vakaantunut. Pari-kolme metriä kauempaa olisi auttanut asiaa. Nuoli lentäisi ilman vaappumista ja koko setin läpi. Huolena olisi enää nuolen putoamisen määrä matkalla.

Ferguson veti hienosti Riihimäellä männä vuosina, kun oli ammuntanäyttelemässä, mutta miksi hänkin pitää selässään viintä, joka näyttää turistirihkamanatiiviviinletä? Tosi kätevä… ja paska mainos lajille.

1 tykkäys

Totta nuokin. Tosin tässä ei pyrittykään mihin natiivi tai primi tulokseen. Noita epäkäytännöllisiä selkäviiniä näkee niin paljon etten itse enää reagoinut.