Museovirasto avaa yli 200 000 kokoelmakuvaa painolaatuisina vapaaseen käyttöön

Museovirasto avaa Finna-palvelussa yli 200 000 kokoelmakuvaa painolaatuisina kuvatiedostoina kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kansallisten kuvakokoelmien aineistoja voi käyttää esimerkiksi julkaisuissa, tutkimuksessa ja sisustusratkaisuissa. Uudistuksella Museovirasto tukee kulttuuriperinnön saavutettavuutta sekä avointa ja laajaa käyttöä. Kyseessä on Suomen suurin kuvallisten kokoelmien avaaminen vapaaseen käyttöön. Uudistuksen yhteydessä Museovirasto avaa myös oman Finna-näkymän osoitteessa museovirasto.finna.fi.

5 tykkäystä

Ehdinkin jo lukea tuosta.
Tulee aika pitkä ruudun ääressä sessio kun noita plärää läpi…

Hieno juttu kyllä! Onhan nuo kuvat olleet kyllä katsottavissa jo pitkään ja monissa kuvissa on tekijänoikeudet menneet jo ajat sitten. Mutta nyt siis myös uudemmat kuvat ja painokelpoisetkin versiot versiot on vapautettu vapaaseen käyttöön.

Kuvia on, mutta ei välttämättä hyödytä rakentajia. Tässä on vissi ero, vain kuvan katsominen ja perusteellinen analyysi (mitat, painot, materiaalit yms.), mikä on tärkeää primitiivijousiharrastuksessa, mielestäni. Ainahan tietysti voi mennä museoonkin checcaamaan, mutta ne voi olla sitten muutamien suljettujen ovien takana…

Vaikka menikin osaston “Kuvia, viitteitä ja linkkejä” alle…

Jaa… Yleensä se kyllä menee niin, että kuvat kertoo enemmän kuin sata sanaa…
Materiaalit näissä on harvoin kerrottu koska nuo ovat ylensä niin vanhoja esineitä ja yleensä liite laput ovat joko hukassa tai sitten vain olleet yhden henkilön pöydällä, Eikä näitäkään kukaan ole vuosiin tarkistanut ja eipä se ylös kirjaaminen ole myöskään ollut yleensä kuin muutaman henkilön kontulla.

Vaikka esineet ovatkin joidenkin ovien takana niin JOKAISTA esinetä pääsee EDELLEEN kukatahansa näkemään jos sopii ajan. Niin kuin olen aikasemminkin sanonut niin nämä suomen museoesineet eivät ole mitään salaisuuksia.

ok