Muinainen Laukko 7-8.7.2018

Hei,

Jokseenkin viime tippaan ilmoitus Laukon kartanon ensi viikonlopun tapahtumasta, jossa on myös kaksipäiväiset jousiammuntakilpailut. Kutsuisin siis kaikki halukkaat osallistumaan rentoon kilpailuun markkinatunnelmissa. Kilpailu koostuu neljästä eri osakilpailusta la-su. Kilpailut alkavat lauantaina 13.30. Ilmoittautuminen lauantaihin kello 11.00 mennessä allekirjoittaneelle. Minut löytää elävöittäjäleiristä, jos ei muuten niin kysymällä leiriläiseltä. Lauantaina kello 11.15 pidetään kilpailijoiden info jousiampujien leirissä.

Välineet ja varusteet:

  • Jousi voi olla muutakin kuin aikakauden mukaista materiaalia (esim lasikuitu nahkapinnoitettuna), mutta sen tulee selkeästi olla ulkomuodoltaan, tyyliltään ja varustelultaan ajanmukainen (keskiaika-primitiivi). Moderneista laminaateista, kuten lasikuidusta tai hiilikuidusta, tulee neljä miinuspisteittä.

Varsinkin seuraavat asiat välineissä tulee huomioida:

  • Ei nuolihyllyä
  • Muovinokeista kaksi miinuspistettä.
  • Sulitus ei saa olla keinomateriaaleja.
  • Vain puunuolet hyväksytään
  • Modernit liimat, sidonta- ja jännemateriaalit sallitaan, jänteessä ei saa olla nokkimerkin lisäksi ylimääräisiä esim. tähtäystä auttavia merkkejä.
  • ainoastaan taulukärjet sallitaan.

Koska kisa on osa keskiaikatapahtumaa ja yleisölaji, niin osallistujilla tulee olla aikakautinen vaatetus. Aikakausi voi olla kaikkea väliltä 900-1400 luku, mutta suosituksena on ristiretkiaikainen asuste (1100-luku).

Ystävällisin terveisin,
Maija Huttunen
Muinainen Laukko festivaali

1 tykkäys

Laukkoon ollaan tulossa!!

Varmasti hieno kilpailu ja tapahtuma! Valitettavasti väliin jäi, aivan liikaa muita kiireitä. Muistakaahan laittaa joitakin kuvia, erityisesti jousiammunnasta!

Kuvia on Ari Laaksolla. Tässä muutama kilpailusta sekä soturihautajaisista.

Hienoja kuvia! Millä reseptillä oli tulinuolet toteutettu?

Ei ollu mun tekosii. Todennäköisesti ensin puuvilla kangas alla, teräsvillaa päälllä ja sitten luraus lamppu öljyä.
Ensimmäinen satsi lensi hyvin mutta viimisissä oli öljyä liikaa mikä kasvatti massan pilviin. Edes minun jouska ei jaksanut oikein kunnolla niitä ampua.

Siis ihan noinkin yksinkertanen temppu toimii? Ei sammunut ilmassa?

Menee testiin… :yum:

Laitetaanko hollolassa palamaan???