Mongol Horn Bow - Caagan Chad/Tsagaan Khad Bow

1 tykkäys

Tässä on jo aika hyvä kuvaus sarvijousen teosta videolla. Vähän moderneja käsityksiä ja menetelmiä. Tuo sarven köyttämistyyli oli mielenkiintoinen ja näyttäisi ainakin jotenkin toimivan. Sarvijousien ongelmat saattaa toisinaan tulla aika pitkälläkin viiveellä esille, joten kaikkea ei voi ihan suoraan ottaa varmatoimisena.

Just tässä pariin otteeseen kattelin samaa videota ja on kyllä hieno. Ei näitä videoita liikaa ole mistä saa selkeän kuvan coremuodoista. Mukavan paksut lustot lavoissa😀 Tää videon tekijä käyttää kanssa samaa tekniikkaa noiden sarvien liimaamiseen. Lisäksi aika kiinnostava toi lapojen taitto refleksille sahaamalla paksuhkon lapaosan selkään poikittaisia uria ja puristaa ilman lämpöä lavan muotoon. Tällä tekijällä myös hieno video jousesta jonka inspiraatio on Tiibetiläisestä kuvakirjasta

Joo, tuo sun videon tyyppi kirjoitti kirjankin sarvijousien tekemisestä. Tuomo osti sen äskettäin.

Luotan siihen soppakauhakiertämiseen itse enemmän kuitenkin…

Joo, tämä kirja siis:

Ihan ok, jotain pieniä omituisuuksia, tavallaan ihan johdatus yleisesti komposiitin tekemiseen. Sanoisin, että kun lukee Jeren jutut täältä foorumilta, niin tietää varmasti enemmän mitä tuo kirja kertoo. Mutta eihän tuo ole kallis sijoitus hankkia.

Nice. Ei oo tänne naputettu ihan turhaa siis.

2 tykkäystä