Mitä teit tänään (tai eilen) - kerro!

No kyllä! Kiitos neuvosta. Pitää kokeilla!

Eilen sekoiltiin saunassa nahkaliimalla. Tuo nahkaliima vaatii kyllä nopeet kädet,hyvät tilat ja tarkan suunnitelman… jumittava puristin, katkeileva kuminauha ei yhtään aittanut kiirettä liimattaessa.

Jerellä höylätyt vaahtera-saarni-ipe lonkkarin palaset nyt yhdessä. Mukavia tälläset DIY paketit tuolta Mikkelin pajalta. Kasaan ja radalle vaan !

![)

5 tykkäystä

Oon miettiny tässä vähä aikaa, että yhdistäiskö katajaa ja koivua yhteen, ei ehkä ihan saman muotoinen ku lylyjousi, mutta sama periaate, Koivu-katajajousi. Tammi saattaa olla liian tuhti ehkä seläks, Tammi-katajajouseks. Pihlaja olisi kanssakin vaihtoehto.

Miks se ei ohuella koivuselällä toimis. Onhan nuo selystänyt katajaa ennenkin.

Voivoi, kaikenlaista sitä epähuomiossa sattuu ja tapahtuu. Kun tuossa 4pv sitten liimasin tän jousen pakettiin niin olin kaikkiin pintoihin levittänyt ohuen nahkaliiman ja antanut sen kuivahtaa hetken. Sitten levitin paksua liimaa IPEN pintaan ja SELKÄ laminaatin…

Sehän riitti kaikkialla muualla paitsi kahvapalan ja core laminaatin välissä josta jäi kokonaan se paksu liima pois. :joy: Laitoin jousta jänteelle niin kuului rapsahdus ja tätä availlessa tajusin mitä oli tapahtunut… No kuvan mukaisesti levitin ja ujutin väliin parhaani mukaan nahkaliimaa. Saapi nähdä sainko korjattua… Voivoi :sweat_smile::sweat_smile:

5 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Jouhikko vol. 2


Kieltämättä tällaisena hetkenä sitä kaipaa moottoroitua sahaa. Mutta kylläpä tulee yläselkään hyvä pumppi.

2 tykkäystä

Eikö kirveellä lähtis liikkeelle ja viimeistelis höylällä :smiley:

Juu kirvestä kohta, mutta ensin otan nuo kyljet talteen jousiksi, kirvesvarsiksi ym.

1 tykkäys

Sahaa ensin poikittaisia roiloja lähelle piirtämiäsi mittoja. Sitten napsi kirveellä palat pois roilojen väleistä. Viimeistele vaikka kavahöylällä.
Ei ole iso homma näin tehtynä.

Viikoittainen AR Eeron kanssa. Ei ihan lähteny ennätystä, mutta tekniikka saatiin korjattua. Kuvassa eka sarja 40y.

Juu tiiän. Teen yleensä noin paksujen jousiaihioiden kanssa, mutta haluan nuo kylkisoirot talteen muita rojekteja varten. Ostolankku, nääs.

1 tykkäys

Ai, niinhän siinä tosiaan lukeekin! Luetun ymmärtämisessä vikaa, pahoittelen!

Juu ei haittaa.
Tosiaan sukset on tässä työn alla ja siihen liittyen olisi kysymys koivun taivuttamisesta. Kärjet pitäisi taivuttaa tietysti, mutta jalkavuutta myös eli koko sukseen tulisi muotoa. Että millä tavoin lähtisitte kokeilemaan?
On tähän mennessä ollut mielessä höyrytyslaatikko tai -pussi ja tapetinhöyryttäjällä höyryä sisään, tai sitten ihan veteen upotus ja märkänä muottiin lämmöllä avustaen. Riittäisiköhän tuommosessa tapettivehkeessä hönkä suksiparin höyryttämiseen?

Jerellähän on se tapettihöyrystäjä käytössä joten pitäis toimia. Mulla on puinen parimetrinen laatikko johon on toiseen päähän tiivistetyy kattila jossa tulien päällä keitin vettä. Sekin ihan toimiva. Jos kärkiä käännät suksiin ja vähänkin jyrkempää niin keität vartin ihan vedessä upotettuna niin vääntyy pehmeästi.

Kaikki metodit toimii kyllä, mutta tuossa tapauksessa käyttäisin kuumailmapuhallinta. Paahdettu pinta vastustaa paremmin kosteutta, eikä minun kokemuksen mukaan oikaise itseään läheskään niin helposti kuin höyrytetty/keitetty pinta - varsinkin kosteutta saatuaan.
Tulillakin tuon voisi tehdä. Paahto kannattaa tehdä hiljalleen, mikäli liikaa korventaa liian nopeasti, pinta kuivuu ja räsähtää.
Paahdon voi tehdä myös höyrytetylle/keitetylle kurville. Kunhan pidät puun muotissa.

Mahdollisuuksia on monia. Kuumailmapuhallin toimii varmasti, kuin myös keittäminen.
Puulaatikko, muovinen viemäriputki tai ilmastointiputki kestävät hyvin lämpöä ja esim teepannusta voi johtaa höyryn sisään letkua pitkin, päät voi tukkia säkkikankaalla.
Kerran tein kaverille noitarummun kehyksen niin, että annoin puun ensin imeä vettä viemäriputken pätkässä yön yli, sitten kuumensin pallogrillin yllä ja lopuksi kietaisin muottiin lasten polkupyörän vanteen ympärille.
Nyrkkisääntö höyrylle on tunti per tuuma puun paksuutta.

Mielenkiintoinen testi: ammuin viime viikolla 45# nuolilla 30 laukausta, 35cm tauluun. Tähtäimien totuttelua 30 nuolta. Tänään sama 50# nuolilla ja 20 nuolta totuttelua. Kevyet nuolet painaa 24-27g ja painavat 36-37g.
Tähtäyksen mukauduttua tulos käytännössä sama. Kevyet oli vähän äkkipikaisia ampua ja niissä oli aika paljon oikomista ennen sarjaa. Teen kisasetin noista painavista jo tuon nuolten pienemmän väsymisen takia.kuva

1 tykkäys

Siinä on varmaan laukaisu parantunut. Mikä oli etäisyys? Tuommoinen 24g on ihan alarajoilla mitä fiksusti pystyy 50 paunaisella ampumaan, uskoisin.
Mitä meinaat oikomisella, ihan nuolivarren vinoutta?

Ai niin. Jousi on 40#. Etäisyys normi 18m. Oikaisu on nuolien käyryyden korjausta. Kevyistä nuolista pari oli tosi pahoja. Kokemus ja järki sanoo että paksummat pysyy paremmin suorina.