Metsätammi, 40#@28"

Metsätammea, 40 paunaa 28 tuuman vedolla. Puu kaadettu naapurin pihalta joskus vuosia sitten, naapuri siis kaatoi itse ja sain jousikelpoisen rungon itselleni. Tästä tuli mielestäni ihan nätti jousi. Pituus 175 senttiä, leveys 38 millimetriä, hyvin vähäinen viruma. Kahvassa pellavanarupunos, pintakäsittelynä öljyvaha. Jänne on pellavaa. Yksityiskohtina alalavassa oli pieni kuollut oksa, joka lähti pois, siinä on sitten läpireikä. Ylälavan kärjessä vatsapuolella oli hienoa kuviointia, mistä lie tullut. Muutenkin tammen puuaines on hyvin kaunista. Suosikkipuuni yksipuisissa jousissa.

8 tykkäystä

Hyvältä näyttää! Sulla menee nyt vaahtera ja tammi sekasin, otsikossa ja tekstissä.

Vähän Howard Hill vaikutteita kahvassa…

Kiitos Jere, mitä lie ajatellut, mielessäni varmaan vertaillut vaahtera- ja tammijousiani. Metsätammi siis tietenkin kyseessä.

Tyylikäs teos.

Tuo jousi on nyt minun, ns. 0-sarja, malliksi omille tuleville projekteille. Ajattelin, että ammattimiehen tekemä primitiivijousi on parempi lähtökohta, kuin kaupasta ostettu valmisjouisi. Sekä tietysti jouseksi, jolla ruveta harjoittelemaan ammuntaa tauluun ja liikkuvaan. Hauskaa löytää vielä tämmöinen oikea toimiva nettikeskustelupalsta, eikä facetyyppinen kevyt hipaisu - melkein jo primitiivistä. Sekä ilmeisen harrastava porukka. t. Haba

9 tykkäystä

Hienoa, tervetuloa remmiin!