marjakuusta

Onko kenelläkään tietoa mistä saisi vähän paksumpaa marjakuusta tyyliin 7-10 cm puikulaa noin metrin pätkän?

paha kysymys… :smiley:

Laitankin tuonne http://thearbalistguild.forumotion.com/ sivulle kyselyn, että löytyy riittävän iso puu.

Mulla on…

Ja jos Mennan keppi ei käy, niin täältäkin löytynee.

Onkos pari metrisiä marjakuusia myytävänä ? :grinning:

On mul joku… pitää tarkistaa.
Marjis kuivuu havaintojeni mukaan pirun hitaasti. Sain Laakson Arilta pari marjista talvella ja niissä oli lohkeamat sydämeen asti. Olivat halkaisemattomat. Eivät myöskään aivan kuivat. Hillittömät jännitykset myös marjiksessa. Erehdyin sahaamaan toisen liian kapeaksi ja kokonaan kuivuessaa se veti itsensä niin mutkalle että ehkä metrin jousen siitä enää saa.

Tarkistan marjisvarastoni.

2 tykkäystä

Vanhojen ammattilaisten mukaan merentasalla kasvanut marjakuusi (kuten kaikki Suomessa) vetää kaikenlaisille mutkille, mitä vuoristojutikka ei tee. Mun oma kokemus täsmää, ja näyttää siltä että pätee Mennankin kuivattelemissa marjakuusissa.

Jep, Juhalta minäkin pari aihiota hommasin ja vähän kun sivusta otti puuta pois, niin toiseen suuntaan kampesi. Aika vikuria kamaa oli.

1 tykkäys

Samoja haasteita ollut itselläkin marjiksen kanssa. Vähän flätimpi poikkileikkaus auttanee, mutta kun itsekin piti LB muotoon saada. Tulee höyrytys tutuksi…

Halkaistuma saa kuivata pirun pitkään tosiaan että sammuu vikurointi. Jos sahaa 30mm levyiseksi marjiksen ja sillee kuivattelee niin melkee pommin varma susipuu tullee.
Merentasalla kasvaneet marjikset, sitähän nämä ovat. Mikä sen sitten tekee että vuoristomarjis ei venkoile? Kiinostavaa.

Marjis varastossa on 5 aihiota, joista Hartoselle varattu yksi. Osassa on oksia sillee että ei kauheen lupaavia yksilöitä. Halkaistuna myös kaksi hieman myötäkäyristyneet. Mut niistähän voi sitte tehä 1000 paunaisen jousen…

1 tykkäys

Menna: Varaatko minulle jonkun metrin pätkän. Mielellään vähintään 5 cm paksu.

Ei haittaa vaikka on valmiiksi myötis!

Auttaa kieroiluun aika paljon kun veistää aihion kyljet kantikkaiksi jo ennen kun laittaa kuivumaan.
Puolikkaassa pöllissä kun on kummallakin sivulla ylimääräistä puuta joka aiheuttaa kiskovia voimia.

Eräs ehdokkaani tähän venkulajutikka-sarjaan oli marjakuusiaihio, joka kasvoi kirjaimellisesti nuolisuorana, kuivui pitkään samanlaisena, ja otti tilleröinnin aikana itseensä S-kirjaimellisen tasoprofiilin.