Marjakuusijousi 43#@28"

Marjakuusijousi viime vuodelta, 43 paunaa 28 tuuman vedolla. Puu on kaadettu Nurmijärven takamailta. Pituutta noin 180 senttiä, sarvinokit, joiden tyvessä on vielä silkkipunokset. Kahvassa pellavanaru ja pintakäsittelynä mehiläisvaha.

Aihiossa oli muutamia oksia, niin selässä kuin vatsassa. Yksi vatsaoksa pääsi vähän yllättämään, kun se kulki vinosti aihion kulmassa. Jousen ollessa vireessä, siinä tuntuu ja näkyy selvä puristusmurtuma. Suuressa maailmassa niitä on korjattu paikkapalalla mutta tätä en haluaisi erikseen paikata. Aika näyttää, että kestääkö.

Tein tämän jousen vuoden 2016 American roundia varten ja varustin sen silkkijänteellä. Ammuin siis tällä jousella ensimmäisenä ampujana koko AR:n luonnonmateriaalijänteellä. Jousi toimi ihan hyvin, eikä sillä ollut mitään ongelmia ampua vaikkapa 60 jaardilta. Tosin, aika reilusti jousi kyllä tärähtää käsille. Tulos ei ollut kummoinen… Vuoden 2017 roundin ammun luultavasti tällä samalla jousella ja pellavajänteellä.

Kuvia katson, niin vähän kärkitoimisempi jousi olisi voinut olla. Ylälapa oikealla ja se, jossa näkyy nuo oksat sivussa. Ongelmaoksa on ylempi oksankohta. Annan kuitenkin olla sellaisena kuin on, enkä lähde säätämään tai korjailemaan.

1 tykkäys

Makea jousi on ja tyylikkäät sarvinokit! Onko nokit vesipuhvelin sarvea?

Itse en olisi huolissani tuosta puristusmurtumasta, hyvä kun huomaa.

Joo, kiinalaista vesipuhvelia. Näin jälkeenpäin ajatellen kotimainen nauta olisi sopinut paremmin tyyliin, mutta olkoot.

Tämän marjakuusen toinen puolikas on vielä jäljellä, kyllä siitäkin jousi tulee, toivottavasti parempi!