Marjakuusijännejousi 37# 27'

Talvella ostettu marjakuusiaihio päätyi jännejouseksi. Pituutta 143cm ja jänteitä noin 80grammaa. Jänneselkä päällystetty tuohella ja kärjissä tuohta myös vatsan puolella. Kaksinkerroin käännetty nahkakahva ja nyörit punottu kullan värisestä nypläyslangasta. Kahvan yläpuolella kuivattu kirjolohen nahka suojaamassa jousta nuolen jäljiltä. Koko jousi värjätty kiinanpuuöljyyn sekoitetulla väripigmentillä.

Alunperin oli tulossa jäykempi, mutta yritin saada ylälavassa vatsassa ollutta pitkittäishalkeamaa pois jolloin materiaalia lähti liikaa vatsasta. Oli siis syvempi halkeama miltä vaikutti aluksi.

Jousi antoi aikaisemmin kylmillä ja kuivilla keleillä päälle 40 paunaa.

Tämä oli ensimmäinen marjakuusiaihio mitä itsellä on ollut työn alla ja on mukavan elastista tavaraa. Mielellään lisää näitä.

7 tykkäystä

:+1: Marjakuusi on myös niin mukavaa työstää. Jänneselkäsenä tolla ampuu vielä vaikka ympäri vuoden.

Lohkee hyvin helposti kirveellä. Onneksi tajusin siirtyä ajoissa raspiin nii ei päässyt käymään vahinkoja. Tämä oli ensimmäinen jousi mille tein lustometsästyksen. Lähti joku 2cm selästä kirveellä, puukolla, raspilla ja siklillä. Koko jousi ei siis ole samalla selkälustolla vaan koska toisessa päässä jousta oli paksummat lustot kuin toisessa, niin kahvan kohdalla tapahtuu vaihdos pykälää alemmalle vuosirenkaalle. Oli kyllä helpompaa mitä aluksi ajattelin. Siklillä yllättävän nopeeta

1 tykkäys