Marjakuusi 60#27"

Hiljalleen tehty Marjakuusi valmistui juuri sopivasti ennen Taka-Hikiän kilpailuja.

  • Pituus 166cm nokkiurasta toiseen selkää pitkin

  • Leveys kahvasta 38mm, keskilapa 35mm ja sarven tyvestä 12mm

  • Paksuus kahvassa 25mm

  • Paino 525 grammaa

  • Puhvelinsarvea kärjissä sivunokeilla

  • Bockensin pellavasta 34 säikeinen jänne ja 12 säiettä vahvistuksina päissä ja keskellä. Silkkipunos keskellä. Jännekorkeus hieman alle 6,5"

  • Mehiläisvahalla käsitelty

Ensimmäiset nuolet ammuin Ruskeasuon radalla sadekelissä ja seuraavana päivänä +70% ilmankosteuksissa tallissa testiammunnat. Paunat mitattu tuolloin ja riistavaaka näytti 28-29kg. Pitää hommata digivaaka niin saisi tarkempia lukemia. Paunoja on siis enemmän kuin otsikon 60 mutta ettei mene liikaa yläkanttiin, niin tasaluku on helpompi. Jousi otti arviolta tuuman settiä, en niin tarkasti mitannut. Lähtökohtana oli hieman myötäkäyrä ylälapa ja alalavassa vastakäyrää kärjessä.

Vaikka vielä on sisäänammunnat menossa, niin tämä tuntuu omaan käteen sopivimmalta jouselta mitä olen tehnyt.


Vetokuva valmiista jousesta


Lähtötilanne ennen tilleröintiä

13 tykkäystä

Tämä on kyllä hieno jousi! Voitti Taka-Hikiällä kisan hienoimman jousen tittelin.

Eikös tämä ollut Hietaniemen hautausmaalta peräisin olevaa marjakuusta?

Tämä on todennäköisesti juuri sieltä! Mukava aihio kun sain oksat väistettyä ja vatsaan jäi yksi olematon pinnioksa. Ellei laske mukaan tuota kahvassa olevaa oksasta jäänyttä tummaa osaa.
Tästä tuli muuten otettua noin sentin verran pintapuuta pois ja selkään jäi kolmen luston verran vaaleaa pintapuuta. Yllättävän helppoa lustonmetsästys kun alkaa vaan tekemään. Raspi, hiekkapaperi ja sikli järjestyksessä. Niin pehmeetä toi pintapuu,että siklillä lähtee puuta nopeasti pois. Pintapuun lustoissakin selkeää eroa, jätin kovempaa lustoa pintaan.

2 tykkäystä

Tuossa vielä action kuva!

5 tykkäystä