Making a horn bow - How to make a composite bow

1 tykkäys

Tämä oli ehkä paras sarvijousentekovideo tähän mennessä! Tosin oikeiden ammattilaisten videoita ei netistä löydykkään.
Jos tämän videon metodeilla liimaa sarvet oikeasti refleksiseen jouseen, on peli menetetty. Muuten ihan siistiä jälkeä, paitsi v-liitoksia ei ole noin paljon ollut alkuperäisissä jousissa.
Vähän tympeän paljon moderneja työkaluja käytössä.

Tuo tuohen liimaaminen oli videon parasta antia. Kopioin heti käyttöön!

1 tykkäys

Hieno jousi kyllä syntyi!

Olisipa sarvien pohjustus noin helppoa… Vain 6–8 kerrosta. Eikä tarvinnut sarvien liimausvaiheessa edes läträtä liimalla. Samoin jänneselkä syntyi aika nätisti, hunajainen pinta näytti niistä peuran selkäjänteistä muodostuvan. Ja tasaiset liimapinnat.

Huomasitko muuten minkälaiset goljatin sarvet oli kaverilla. Noista ois tehny manchun.

2 tykkäystä

Nuo on kyllä melkeen niinku siinä Rare Exports:ssa ne joulupukin sarvet :smiley:

Onkohan mitään itua yrittää sarvea liimata esim titebondilla, vai aiheuttaako se enemmän ongelmia mitä ratkaisee? Mulla ei omaan jouseen olis niin tarkkaa autenttisuus, en vaan ole ikinä lätrännyt nuilla perinteisillä liimoilla, ja juurikin sarven liimaaminen on se suurin kammotus itelle miksi en ole sarvijousta vielä kasannut, vaikka miltein kaikki tarvittavat onkin ollut kaapissa jo vuosia.

Mielestäni ainoa soveltuva vaihtoehto sarven liimaukseen on epoksi.

1 tykkäys

Nahkaliiman jälkeen tietysti!

Ei nahkaliimalla niin vaikea ole liimata, mutta pitää tietää mitä tekee. Pienet urat sarveen ja puurunkoon, kostea huoneilma ja ohut liima. Sitten joka päivä vähän paksumman laittamista, kunnes lopulta kappaleiden yhteenpuristus. Aika yksinkertasta oikeastaan…

1 tykkäys

Epoksejakin on miljoonaa eri laatua, enkä tiedä mikä niistä sopisi jousen tekoon, sen vuoksi en ole myöskään tehnyt lasikuitu laminaatteja, vaikka 4 kpl lasikuituja on ollutkin tallin nurkissa ja ainakin 5 vuotta odottamassa, saman verran ainakin ne sarvet on ollut myös kaapin perällä. Oiso jotain linkkiä hyvään epoksiin?

Kuitujousien state of the art -liima - Smooth On EA 40:

Itse käytän vain ja ainoastaan tätä, toimii siis toki loistavasti myös puulla ja bambulla ja lähes millä materiaalilla tahansa. Käytetään paljon maailmalla. Tällä ei voi epäonnistua, jos vain lukee käyttöohjeet (ja myös toimii ohjeiden mukaan).

2 tykkäystä

Kiitos, nopealla googlailulla tuota ei vissiin saa suomesta?

Tuolta linkin takaa kannattaa tilata. Saksasta saa parista paikasta mutta on kalliimpaa.